Πότε θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος

Περισσότεροι από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος. Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet θα ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και συγκεκριμένα πριν από τις 15 Απριλίου, ενώ θα κλείσει, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, στις 15 Ιουλίου όπως αναφέρει εφημερίδα

Σε κάθε περίπτωση, πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή.
Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα θα είναι «τσιμπημένα» σε σχέση με το προηγούμενο έτος εξαιτίας της αλλαγής του φορολογικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, το μειωμένο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση (αριθμός παιδιών), οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η αύξηση της προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και οι αυξημένοι συντελεστές φορολόγησης για όσους αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα αναμένεται να διευρύνουν τις επιβαρύνσεις για τους περισσότερους φορολογουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: