Άνοιγμα και στην Ευρώπη κάνει το Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»!

Αναβαθμίζοντας υπηρεσίες και προβολή…
Την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Ίδρυμα στους επισκέπτες του, την συστηματικότερη προβολή του, τόσο σε ότι αφορά την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και την αναζήτηση πόρων κυρίως μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θέτει ως βασικές του προτεραιότητες για τη νέα χρονιά ο Όμιλος Φιλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».
Στο μεταξύ, ο Όμιλος απέκτησε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Αθήνα, όπου έγινε και η καθιερωμένη γενική συνέλευση του Σωματείου. Τακτικά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν οι Ελευθέριος Γείτονας, Αναστάσιος Χατζής, Παναγιώτης Νούτσος, Λαοκράτης Βάσσης, Βασίλειος Παπαϊωάννου, Ελένη Τζίμα – Βασιλείου και Ναπολέων Ροντογιάννης, ενώ αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η κ. Μαρία Καραγιώργου.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στη συνέλευση που πραγματοποίησε ο Όμιλος Φίλων Μουσείου «Θ. Παπαγιάννης» παραβρέθηκαν 25 ιδρυτικά και νέα μέλη του Συλλόγου. Την αρχή έκανε ο κ. Βασ. Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε στο σώμα ότι εγκρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η ίδρυση του Σωματείου.
Στην συνέχεια μίλησε ο ιδρυτής του Μουσείου, ο διάσημος Ηπειρώτης γλύπτης Θόδωρος Παπαγιάννης, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της περασμένης χρονιάς και παρουσίασε δράσεις και στόχους του ιδρύματος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Ο κ. Παπαγιάννης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο συνέδριο με θέμα τα μουσεία της Ηπείρου που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Πνευματικό κέντρο, στα πλαίσια του οποίου έγιναν δεκάδες χρήσιμες επιστημονικές ανακοινώσεις και μίλησε για την στελέχωση του Μουσείου, με ένα ακόμη άτομο που υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει για ορισμένες ώρες ο νέος Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, καθώς και για το αίτημα της διοίκησης του Ιδρύματος προς το Δήμο να βρεθεί τρόπος να παραμείνει η υπεύθυνη κ. Νίκη Γιαννάτση.
Το Μουσείο ζήτησε επίσης από την Αναπτυξιακή Ηπείρου και το νέο Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη μαζί με την Πινακοθήκη «Κώστας Μαλάμος» του Δήμου Ζίτσας την έκδοση νέου τουριστικού οδηγού που να περιλαμβάνει και αυτά τα δύο νέαΙδρύματα, καθώς και συμπληρωματική σήμανση γι’ αυτά, ενώ από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φ. Φίλιο ζήτησαν η σήμανση των περιφερειακών Μουσείων του Νομού να αρχίζει από το κέντρο της πόλης με αναρτημένες πινακίδες.
Επίσης, στάλθηκε, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη εγκύκλιος όπως και κάθε χρόνο προς τις διευθύνσεις των Σχολείων Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων της Ηπείρου για επισκέψεις στο Μουσείο, ενώ ο κ. Ναπολέοντα Ροντογιάννης έφτιαξε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος και ανέλαβε την προσπάθεια ένταξής της σε άλλους ιστότοπους, Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
Όσον αφορά τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ο κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε σε συμπόσιο γλυπτικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι κατά τα μέσα Αυγούστου στον χώρο του Μουσείου με την συμμετοχή πέντε ή έξι καλλιτεχνών και θα στηθούν στο προαύλιο, στην πλατεία του Ελληνικού και στον δρόμο αντίστοιχες δημιουργίες τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια της συνέλευσης μίλησαν οι κ.κ. Άρης Λιάκος, που αναφέρθηκε σ τη δημιουργία ενός καρτ-ποστάλ με κάποια έργα του Μουσείου, Βασίλης Σταύρου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανεύρεσης πόρων για το Μουσείο μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Κων/νος Θέμελης, που ανέλαβε την προσπάθεια να καταχωρήσει τον τίτλο της ιστοσελίδας του Μουσείου σε Ευρωπαϊκά μουσεία, Βασίλης Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέλαβε την προσπάθεια καταχώρησης των τίτλων της ιστοσελίδας στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε Ομοσπονδίες απόδημων, σε αδελφότητες και Ηπειρωτικά σωματεία και Ναπολέων Ροντογιάννης, που επανέφερε το θέμα της κάρτας μέλους του Ομίλου Φίλων.
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας του Ομίλου και τα δύο φλουριά με δώρα κέρδισαν οι κ.κ. Αναστάσιος Χατζής και Ιωάννης Μπιρδιμήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: