Που πήγαν τα λεφτά των λειτουργικών δαπανών των σχολείων;

(Από το amfilegomena.wordpress.com )

Εδώ είναι η απόφαση του υπουργού εσωτερικών (21-9-2010) για την κατανομή ποσού 40.000.000 € στους ΟΤΑ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (γ΄δόση του 2010). Στο τέλος της απόφασης ο Υπουργός εφιστά την προσοχή των Γενικών Γραμματέων για την απόδοση των χρημάτων στα σχολεία. ” Οι Περιφέρειες του Κράτους, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση αυτή και ιδιαιτέρως οι Γενικοί Γραμματείς αυτών, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ….“
Στον π. νομό Θεσπρωτίας κατανεμήθηκε το ποσό των 235.519,67 € εκ των οποίων τα 113.000,00 € περίπου, κατανεμήθηκαν στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Ηγουμενίτσας ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά, παρότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 έχει σταλεί έγγραφο από την Δημοτική επιτροπή παιδείας για το ποσό της επιχορήγησης που αναλογεί σε κάθε σχολική επιτροπή.


Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα γιατί στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους του νομού, δεν έχουν αποδοθεί τα εν λόγω ποσά; Υποψιαζόμαστε ότι τα χρήματα αυτά ήδη έχουν καλύψει άλλες ανάγκες του Δήμου. Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, επειδή είναι προδήλως παράνομο, θα πρέπει οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να παρέμβουν για την απόδοση ευθυνών και για την αποκατάσταση της νομιμότητας. “Ιδού η Ρόδος……. ” για τη νέα δημοτική αρχή να αποδείξει το νέο ήθος που ευαγγελίζονταν για το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: