Ρώσος ολιγάρχης και πρώην πράκτορας αγοράζει την Independent

Ενα χρόνο μετά την αγορά της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard ο ρώσος εκατομμυριούχος και πρώην πράκτορας της KGB, ο Αλεξάντερ Λεμπέντεφ δήλωσε την πρόθεσή του να αγοράσει και την υπερχρεωμένη καθημερινή βρετανική εφημερίδα Independent καθώς και την κυριακάτικη έκδοσή της, ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής των δύο εκδόσεων της εφημερίδας.
Η συμφωνία, που θα οριστικοποιηθεί τον Μάιο, μεταξύ της Independent news-media (ΙΝΜ) και της Independend Print Limided (IPL) που ελέγχεται από την οικογένεια Λεμπέντεφ προβλέπει ότι ο πωλητής θα καταβάλει στο νέο ιδιοκτήτη 9,25 εκατομμύρια λίρες (10,33 εκατομμύρια ευρώ) τα έξι προσεχή χρόνια με αντάλλαγμα η IPL να αναλάβει τα μελλοντικά χρέη και τις απαιτήσεις των εφημερίδων αυτών.


"Εϊναι η πιο ικανοποιητική λύση και πλεόν θετική για τον τίτλο της εφημερίδας, για το προσωπικό και τους μετόχους της ΙΝΜ", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Γκέβιν Ο Ρέιλι.

Πιστεύω ότι η εφημερίδα μέχρι τώρα υπερασπίστηκε πολύ καλά την ανεξαρτησία, τη διαφάνεια αλλά και τον αγώνα κατά της διεθνούς διαφθοράς και ελπίζω ότι θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή, προσαθέτει στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Ο Ρέιλι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο ρώσος ολιγάρχης που διαθέτει περιουσία που ανέρχεται στα 2,2 δισ. λίρες, είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά από οτν Απρίλιο του 2009.

Η εφημερίδα πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και το 2003 πέρασε στη μορφή tabloid αλλά η κυκλοφορία της συνεχώς μειώνονταν σημειώνοντας πτώση πάνω από 10% -13% ετησίως με αποτέλεσμα μόνο πέρσι να έχει απώλειες 12,4 εκατομμύρια λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: