Την απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιόρτασε η ηγεσία του ΠΣΗΕ

Στο Γούστερ της Μασαχουσέτης και στη Νέα Υόρκη

Τη διπλή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου γιόρτασαν οι σύλλογοι «΄Ενωσις» και «Χορός του Ζαλόγγου» στο Γούστερ της Μασαχουσέτης.
Στην Αρτοκλασία που έλαβε χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα παραβρέθηκαν το Δ.Σ. του Συλλόγου «΄Ενωσις» με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος είναι και Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το Δ.Σ.
του Συλλόγου «Χορός του Ζαλόγγου» με επικεφαλής την πρόεδρό του κ. Κατερίνα Σίγκου. Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης μετά των συζύγων των, ο Πρόεδρος του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστόνης «Η Βόρειος ΄Ηπειρος» κ. Μενέλαος Σωτήρης και άλλα πολλά στελέχη ομογενειακών οργανώσεων. Ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία των δύο επετείων.

Μετά τον εκκλησιασμό και στο γεύμα που ακολούθησε στο ενοριακό κέντρο όπου παρακάθισαν περίπου 250 άτομα τιμήθηκαν από τους συλλόγους «΄Ενωσις» και «Χορός του Ζαλόγγου» οι κ. κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης και Χρήστος Λέκκας καθώς και η κ. Μελπομένη Ντέμη και η κ. Αγγελική Δούκα αντίστοιχα, για την προσφορά τους προς τους συλλόγους τους, την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία και το ΠΣΗΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την ΄Ηπειρο και όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Χρυσόστομος Δήμου έλαβε μέρος και σε μια παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και στο γεύμα που παρέθεσε μετά τον εκκλησιασμό το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου των «Σουλιωτισσών», μαζί με μέλη των Συλλόγων Ηπειρωτών «Αναγέννησις», «Πύρρος», «Σουλιώτισσες» και «Θυγατέρες της Ηπείρου».
Ο κ. Δήμου στις ομιλίες του στις παραπάνω εκδηλώσεις αναφέρθηκε στη σημασία των επετείων αυτών για το παρόν και το μέλλον του Ηπειρωτισμού και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν πιο εντατικά να συμμετέχουν στα ηπειρωτικά και παροικιακά δρώμενα. Τέλος αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου. ( Φωτ. Δημ. Κούτουλας, Χρ. Δήμου Νικ. Γκατζογιάννης, Χρήστος Λέκκας, και η κ. Κατερίνα Σίγκα )

Δεν υπάρχουν σχόλια: