Γ.Ραγκούσης: "Μύθος" η μονιμότητα

Το άνοιγμα της συζήτησης για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο προαναγγέλει, με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για "μυθοποίηση" του σχετικού θέματος στη χώρα μας.
Ο υπουργός αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τους διεθυντές στο Δημόσιο, που μόλις ψηφίστηκε στη Βουλή, λέγοντας: «ο εκάστοτε υπουργός πλέον δεν μπορεί ούτε να προσλάβει κανέναν ούτε να κάνει κανέναν διευθυντή. Τέλος.»
Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή του να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος έρευνας και εκδίκασης του πειθαρχικού παραπτώματος που θα επισύρει την απόλυση ενός επίορκου δημόσιου υπαλλήλου.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη ριζικών αλλαγών -μετά από δημόσια διαβούλευση- στο θέμα της τελικής απόφασης για την πλήρη ενσωμάτωση ενός υπαλλήλου στο Δημόσιο.
«Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί και έχει χαθεί η ουσία και το πρωτεύον» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Μάιο εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Οι νέοι δήμοι δεν θα υπερβαίνουν τους 370 (καταργούνται πάνω 600 δήμοι), ενώ για πρώτη φορά οι συνενώσεις αφορούν και την Αττική και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: