Πρόστιμα-χάδι για την γκρίζα διαφήμιση

Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στη ΝΕΤ για την εκπομπή «Στην υγειά μας» (της 18/10/2010) και τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση cd του Γ. Πάριου που είχε προσφορά η Real News.
Την ίδια ώρα επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Extra επειδή σε πρωινή εκπομπή του υπήρξε γκρίζα διαφήμιση γιατρού-αγγειολόγου. Δεν υπολόγισαν ούτε ότι στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια τηλεόραση που έχει και πανελλαδική εμβέλεια και μάλιστα μια εκπομπή με τηλεθεάση ενώ στη δεύτερη περίπτωση ένα κανάλι περιφερειακής εμβέλειας και μάλιστα πρωινό (09.00) μαγκαζίνο. Όπως δυστυχώς ορισμένοι στο ΕΣΡ αδυνατούν να καταλάβουν τη δύναμη, την επιρροή ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων από μια απλή κανονική διαφήμιση.


Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο "Τηλεφώς" (Αττικής) για παράνομη προβολή πολιτικών μηνυμάτων τις δύο τελευταίες ημέρες πριν από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές. Για τον ίδιο λόγο στις ευρωεκλογές στο κανάλι είχε επιβληθεί ισόποσο πρόστιμο για το οποίο κατατέθηκε αίτηση θεραπείας (μείωση ή αναστολή ποινής) η οποία και απορρίφθηκε.
Το ΕΣΡ επέβαλε και πρόστιμο 10.000 ευρώ στο "Ράδιο 1" (θεσσαλονίκης) καθώς παρά τι επαναλαμβανόμενες ποινές εξακολουθεί να μη τηρεί τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, εκπέμπει εκτός νομού και άπο άλλη θέση από αυτή που εξέπεμπεται την 1η Νοεμβρίου 1999 όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

H ολομέλεια του συμβουλίου χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την εξέλιξη» σε πρωινές και απογευματινές εκπομπές με το dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου μετά το πρόστιμο των 150.000 ευρώ στον ΑΝΤ-1 για την προβολή σκηνών από αυτό στο "Ράδιο Αρβύλα". Γι αυτό και όπως είπε ο πρόεδρος της Ανεξάρητης Αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης «η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο» και ήδη δόθηκε εντολή να γίνει έλεγχος σε όλες τις πρωινές και απογευματινές εκπομπές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρξα και καταγγελίες και ειδικά για την εκπομπή "Αξίζει να το δεις" στην οποία η Τατιάνα Στεφανίδου φιλοξένησε την Τζούλια Αλεξανδράτου με το κοινό να αποτελείται από παιδιά.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: