Εγκαίνια του Β΄ Ενιαίου Λυκείου Ηγουμενίτσας


Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, τα εγκαίνια του Β΄ Ενιαίου Λυκείου Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, οι αντινομάρχες, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου, οι προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.


Πρόκειται για ένα σχολείο που τηρεί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου κτιρίου και καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσω ΠΕΠ , αλλά και με τη συνδρομή της Ν.Α Θεσπρωτίας όπου ανέλαβε το κόστος για την ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης η Ν.Α Θεσπρωτίας ολοκλήρωσε την μελέτη (ύψους 30.000 Ευρώ) για την επέκταση του σχολείου η οποία θα φτάσει τα 13.500.000 Ευρώ. Η επέκταση θα κατατεθεί για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος δήλωσε ικανοποιημένος γιατί μέσα σε 3 χρόνια θητείας του υλοποιούνται 15 κτίρια σχολικών μονάδων είτε πρόκειται για επεκτάσεις είτε για νεόδμητα κτίρια, τα οποία αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πρόκειται για ένα σχολείο που τηρεί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου κτιρίου και καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης."

Συγνώμη αλλά στο συγκεκριμένο σχολείο: α) δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων β) δεν υπάρχει γυμναστήριο γ) δεν υπάρχει βιβλιοθήκη δ)η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν είχε ούτε μία πρίζα
ε) η οροφή έβαζε νερό

Τι άλλο πρέπει να λείπει από ένα σχολείο για να είναι απαράδεκτο για το 2010; Βέβαια μας φαίνεται πολύ καλό γιατί επί τριάντα χρόνια λειτουργούσε το 2ο λύκειο σε λυόμενα. Και εδώ έχει πιάνει τόπο η λαϊκή παροιμία: "Από το ντίπ και ολότελα καλή είναι κι η Παναγιώτενα"

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ!