Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενισχύεται με 24 Λιμενοφύλακες

Με 24 νέους λιμενοφύλακες ενισχύεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα. Σε όλη τη χώρα τοποθετήθηκαν 677 νέοι λιμενοφύλακες (355 άνδρες και 322 γυναίκες) οι οποίοι ορκίστηκαν χθες παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Στην Ηγουμενίτσα (στην Πρέβεζα δεν υπάρχουν τοποθετήσεις) οι 20 λιμενοφύλακες τοποθετούνται, με απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, στο λιμεναρχείο και οι 4 στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και αναμένεται να δώσουν λύσεις σε μια νευραλγική υπηρεσία τόσο στην εξυπηρέτηση του λιμανιού, όσο και στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.


Συλλήψεις λαθρομεταναστών
Συνελήφθησαν προχθές στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 33χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 23χρονος συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν τρεις αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Επίσης, συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: