Αικ. Μπατζελή : Η ευθύνη για την κατάσταση της ΣΒΕΚΗ ανήκει στη διοίκησή της

“Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις όλων των βαθμίδων είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν εμπορική ιδιότητα. Δηλαδή είναι εμπορικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα”. Επίσης σύμφωνα με την νομοθεσία “αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά τη διοίκηση του συνεταιρισμού και τη διαχείριση της περιουσίας και των υποθέσεών του και την επιδίωξη του σκοπού του είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο”, ενώ “ανώτατο όργανο του συνεταιρισμού είναι η Γενική Συνέλευση”.
Αυτή είναι η απάντηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Αικ. Μπατζελή σε Αναφορά (υπ' αρ. πρωτ. 022/01.02.2010) που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης σχετικά με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Συνεταιριστική Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου.
Απαντώντας στην ίδια Αναφορά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα!
Σχολιάζοντας ο Σταύρος Καλογιάννης την απάντηση της κας Μπατζελή τονίζει: «Ευθέως η αρμόδια Υπουργός δηλώνει ότι η ευθύνη για την σημερινή δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΣΒΕΚΗ ανήκει στη διοίκησή της.
Οφείλει η Πολιτεία να διαπιστώσει τους λόγους του οικονομικού αδιεξόδου της ΣΒΕΚΗ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους χοιροτρόφους και γενικότερα τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου που συνεργάζονται με τη βιομηχανία καθώς και το προσωπικό αυτής. Για τον λόγο αυτό επανέφερα το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας, μαζί με τους άλλους Ηπειρώτες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την υπ' αρ. πρωτ. 7152/2010 Ερώτηση και περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: