Συντριπτική επικράτηση της πρότασης για Τασούλα

Δήλωση Παναγιώτη Ψωμιάδη για την εκλογή του Κων. Τασούλα αποκλειστικά στο thesprotia-news (ΒΙΝΤΕΟ)
Σε συντριπτική επικράτηση της γραμμής Σαμαρά για την εκλογή του Κων. Τασούλα στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. οδήγησε η κάλπη που στήθηκε χθες στη γαλάζια Κ.Ο. παρά την απόπειρα του πρώην υφυπουργού Κων. Κιλτίδη (και βασικού υποστηρικτή της Ντόρας Μπακογιάννη) να μετατρέψει τη διαδικασία σε τεστ για τη νέα ηγεσία.
Ο Κων. Τασούλας εξελέγη με 82 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν μόλις 5 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Το αποτέλεσμα θεωρείται ακόμη και από στελέχη που βρέθηκαν απέναντι στον Αντ. Σαμαρά ως επιβεβαίωση ότι πλέον έχουν αλλάξει άρδην οι συσχετισμοί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που μέχρι πρότινος εθεωρείτο προνομιακός χώρος για την κ. Μπακογιάννη... Ο κ. Τασούλας θα μπορούσε να εκλεγεί διά βοής ως μοναδικός υποψήφιος, αν και η Ρηγίλλης ήταν προετοιμασμένη για εκλογή με κάλπη, όπως εισηγήθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος. Με παρέμβαση του Βύρ. Πολύδωρα, ωστόσο, ζητήθηκε η εκλογή να γίνει διά βοής και ο κ. Σαμαράς συμφώνησε υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από κανέναν βουλευτή.

Διαφωνία.
Με την επιλογή έσπευσε να διαφωνήσει ο Κων. Κιλτίδης, προκαλώντας εκνευρισμό στο κομματικό όργανο, καθώς οι περισσότεροι εκτίμησαν ότι είχε στόχο να προκαλέσει τη νέα ηγεσία, επιδιώκοντας η εκλογή Τασούλα να συνοδευτεί από μεγάλο αριθμό λευκών ψηφοδελτίων. Ο βουλευτής ανέφερε, μάλιστα, ότι εάν δεν στηθεί κάλπη, «θα είναι σαν να ποδηγετείται η Κ.Ο.». Στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη έσπευδαν μετά την ψηφοφορία να αποστασιοποιηθούν από τον κ. Κιλτίδη, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής Κιλκίς «κινήθηκε αυτοβούλως». Κατά την ομιλία του στην Κ.Ο., ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και παρείχε σαφή πολιτική κάλυψη στη κυβέρνηση Καραμανλή. «Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει στη Ν.Δ. τα οδυνηρά μέτρα που αναγκάζεται σήμερα να λάβει, γιατί η ίδια αδράνησε επί πέντε μήνες και άφησε τη χώρα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των κερδοσκόπων», ανέφερε σε υψηλούς τόνους, ενώ επέκρινε τον Γ. Παπανδρέου για τις κινήσεις που γίνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή υποστήριξη. «Δεν θέλουμε την πατρίδα μας επαίτη κανενός. Ούτε προτεκτοράτο κανενός. Δεν την θέλουμε με μειωμένη αξιοπιστία να εκλιπαρεί τη στήριξη και την επιείκεια των εταίρων της», ήταν το δικό του μήνυμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: