Συνάντηση αυτοδιοικητικών στελεχών οργανώνει η Ν.Δ. το Σάββατο.

Συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου οργανώνει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, με παρόντα τον Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Μιχαλολιάκο. Η συνάντηση θα γίνει στο Ξενοδοχείο " GRAND SERAI " και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 9:30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ.

Η κομματική διαδικασία έχει το γενικό - και συνηθισμένα ασαφή σε αυτές τις περιπτώσεις- θέμα: «η πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή». Στην ουσία πίσω από το γενικό θέμα μπορεί να αναγνώσει κανείς δύο πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις της ηγεσίας της ΝΔ:


--σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το κόμμα, όπου παρ' όλα τα σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ψαλίδα να ανοίγει ακόμα περισσότερο, η νέα ηγεσία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα είναι παρών και να συσπειρώσει το στελέχη της στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

-- ενόψει των εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες, να προλάβει ... μπαϊράκια που ήδη αρχίζουν να εκδηλώνονται και να «θεραπεύσει» ρήγματα που έχουν ανοίξει από τις εσωκομματικές εκλογές και δεν λένε να κλείσουν.

Η πρόσκληση
Στην ανακοίνωση-πρόσκληση για την συνάντηση το Σαββάτου που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει:

«Η Ν.Δ. και τα αυτοδιοικητικά στελέχη της δίνουν δυναμικά το παρόν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Γιατί στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, απαιτείται, περισσότερο από κάθε φορά, η εγρήγορση και η κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο πλησιέστερος προς τους πολίτες θεσμός, καλείται να διαδραματίσει νέο ουσιαστικό ρόλο «ενταγμένο» στη νέα πραγματικότητα.

Καλείται να προσκαλέσει τους ενεργούς πολίτες, να ενεργοποιήσει τις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και να εκφράσει την αλληλεγγύη της κοινωνίας στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Με ουσιαστική αποκέντρωση, με ανεξαρτησία πόρων, με ευέλικτη και λειτουργική διοίκηση, καλείται να αποτελέσει τον κύριο πυλώνα μιας ευημερούσας πολιτείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: