Τριήμερη επίσκεψη Κ. Παπούλια στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα θα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.
Το Σάββατο το μεσημέρι στους Λογγάδες ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει το Αρσάκειο Σχολείο Ιωαννίνων και στις 7 το απόγευμα θα εγκαινιάσει την έκθεση ιστορικών τεκμηρίων και τραπεζογραμματίων με θέμα: «Ο Ηπειρώτης Γεώργιος Σταύρος, θεμελιωτής της οικονομικής συγκρότησης του Νεοελληνικού Κράτους» στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.


Αργότερα ο κ. Παπούλιας θα παραστεί σε επίσημη εκδήλωση για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Θησαυροί της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων» στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.
Στις 21.30 στο ξενοδοχείο «Grand Serai-Xenia», θα παρατεθεί από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Νικόλαο Γκόντα, επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας,
Την Κυριακή, ο κ. Παπούλιας στις 11.40 θα παρακολουθήσει μεγάλη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών προσκόπων κ.λπ. καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αμέσως μετά στη Λέσχη Αξιωματικών 8ης Μεραρχίας, θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του το οποίο θα παραθέσει ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Ηπείρου - Κατσιμήτρος», υποστράτηγος Αθανάσιος Καραγιαννόπουλος.
Το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, θα επισκεφθεί το Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των Μπιζανομάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: