Κ. Παπούλιας: Ακατάλυτοι οι δεσμοί με τον παλαιστινιακό λαό


Οι δεσμοί του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό είναι ακατάλυτοι, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Σταθήκαμε από την αρχή δίπλα στον αγώνα σας, θαυμάζουμε την αντοχή σας και ελπίζουμε ότι αυτός ο μεγάλος αγώνας θα φέρει καλά αποτελέσματα. Μέχρι να δούμε και να ζήσουμε αυτά τα αποτελέσματα, η Ελλάδα θα είναι μαζί σας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την ευχή «να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους».
«'Όταν επισκεπτόμαστε την Ελλάδα αισθανόμαστε ότι δεν επισκεπτόμαστε μία ξένη για μας χώρα», απάντησε ο κ. Αμπάς, αναγνωρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια πολλών ετών η Ελλάδα πάντοτε στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.
Όπως υπογράμμισε, «ο παλαιστινιακός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ευγενή στάση που έχετε πάρει απέναντί του. Χωρίς καμιά αμφιβολία, όταν θα ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος, αν θέλει ο Θεός, θα είστε εσείς μεταξύ αυτών που θα κατέχουν μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θέση μεταξύ των χωρών που θα συνεορτάσουν αυτή την επέτειο με μας».
Στη συνάντηση που προηγήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον κ. Αμπάς συνόδευσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής χαρακτήρισε πολύ καλή την ευρωπαϊκή θέση για το Παλαιστινιακό, ιδιαίτερα μετά και την ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ισπανία, θέση η οποία όπως σημείωσε, θεωρείται πολύ πιο προωθημένη σε σύγκριση με την αμερικανική τοποθέτηση. «Γι’αυτό», πρόσθεσε ο κ. Αμπάς, «αναμένουμε από το Κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις».
«Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Αμπάς και κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μία ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Γι’αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι εσείς φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σ’αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα».
«Η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων. Και συνεχίζει να είναι», απάντησε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: