Με τους δύο αντιδημάρχους έμεινε ο Δήμαρχος Εγνατίας!

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Εγνατίας, όπου έξι από τους οκτώ συμβούλους της παράταξης του δημάρχου Λάμπρου Κοκκώνη κατέθεσαν δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Έτσι τυπικά ο Δήμαρχος δεν διαθέτει την πλειοψηφία, πλην όμως στην κρίσιμη συνεδρίαση του προϋπολογισμού, οι ... ανεξάρτητοι σύμβουλοι υπερψήφισαν τις προτάσεις του Δημάρχου.
Ο κ. Κοκκώνης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και υποστηρίζει πως η «ανταρσία» έγινε «για τις καρέκλες και τα αξιώματα».


Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σάββατο και κοινοποιήθηκε με ανακοίνωση σήμερα (Τρίτη) στα μέσα ενημέρωσης. Εντυπωσιακό είναι το ότι παρά λίγο ο Δήμαρχος να έμενε κυριολεκτικά χωρίς παράταξη, καθώς - όπως προκύπτει από την ανακοίνωση- θα υπέγραφαν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης και οι άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που του απέμειναν, αλλά τελευταία στιγμή έκαναν πίσω γιατί αναλαμβάνουν αντιδήμαρχοι.
Η ανακοίνωση των έξι αναφέρει:
«Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κολλιάς Γεώργιος, Τασιούλας Παύλος, Σιώζιος Κωνσταντίνος, Παπαϊωάννου Αναστάσιος, Παπαχαραλάμπους Ιωάννης και Σδράλλης Δημήτριος, (Σημείωση: Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που διαχωρίστηκαν από τη θέση μας, έλαβαν την υπόσχεση από τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις των αντιδημάρχων),και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, οι μοναδικοί προερχόμενοι από το νικηφόρο συνδυασμό των τελευταίων δημοτικών εκλογών: Τσιώνης Ιωάννης, Μπούγιας Χρήστος και Παλαιοπάνος Παύλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας :
1) για την αδιαλλαξία του κ. Δημάρχου (κλήθηκε επανειλημμένα σε συζήτηση και δεν προσήλθε)
2) για την παντελή ανυπαρξία ενημέρωσης για όλα τα σημαντικά (ή λιγότερο σημαντικά) πεπραγμένα του Δήμου μας (π.χ. το θέμα των εταιριών, ή τη μη συναίνεση του κ. Δημάρχου -παρ όλες τις προτροπές εκ μέρους μας- για επίσκεψη προς ενημέρωση των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας), και
3) για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μας ο κ. Δήμαρχος για δήθεν εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων από μέρους μας, δηλώνουμε ότι ανεξαρτητοποιούμαστε από το Συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και ανακοινώνουμε πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας».

epirusvoice


Δεν υπάρχουν σχόλια: