Ο Συνήγορος του πολίτη στην Άρτα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ο Συνήγορος του πολίτη ως θεσμός καταπολέμησης της κακοδιοίκησης και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα «Σκουφάς». Ομιλητής-εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Καμίνης, Συνήγορος του Πολίτη, επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. Θ’ ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις...
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Τσίρκας αναφέρει τα εξής: «Η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» διανύει φέτος το δωδέκατο έτος λειτουργίας της και πρωταρχικός της σκοπός είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοδιοίκησης, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη μέσω των παρεμβάσεών του επιδιώκει την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών και την αποφυγή πολυέξοδων και μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων για τους διοικουμένους, καθώς είναι γνωστόν ότι οι προσφυγές ή η αγωγές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων καθυστερούν στην εκδίκασή τους πέραν των εύλογων χρονικών ορίων σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνεται πλέον λόγος για αρνησιδικία.
Σε μία χώρα άλλωστε με ακραία φαινόμενα κακοδιοίκησης, το έργο του Συνηγόρου αναδεικνύει την διαμεσολάβηση και τις αρχές που υιοθετεί ο διαμεσολαβητής σε μέσο αναχαίτισης της παντοδυναμίας της κρατικής εξουσίας έναντι του πολίτη.
Σε μια εποχή που οι πολίτες δυσπιστούν απέναντι στην αξιοπιστία των δημόσιων θεσμών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, σταθερά προσανατολισμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και στα πλαίσια της δημόσιας παρέμβασής του, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ο Συνήγορος του Πολίτη ως θεσμός καταπολέμησης της κακοδιοίκησης και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Μ/Φ «ΣΚΟΥΦΑΣ». Θα μιλήσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου».
epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: