Κερδοσκοπούν με τα καύσιμα επικαλούμενοι την απεργία

Μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του Φεβρουαρίου τελωνίστηκαν όσα καύσιμα είχαν τελωνιστεί πέρυσι καθ΄ όλη την διάρκεια του μήνα. Προφανώς όλα αυτά δεν καταναλώθηκαν, αλλά έχουν αποθηκευτεί ώστε κάποιοι να κερδοσκοπήσουν τις ημέρες απεργίας των τελωνειακών. Την καταγγελία αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης, ο οποίος κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να παρέμβουν άμεσα και να μην επιτρέψουν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Άλλωστε όπως είπε, προβλήματα στην αγορά καυσίμων παρουσιάζονται μετά την πέμπτη ημέρα απεργίας των τελωνειακών και όχι από την δεύτερη ή την τρίτη όπως γίνεται στην παρούσα φάση.
Σε πρατήρια που έχει εξαντληθεί η αμόλυβδη αρκετοί καταναλωτές στρέφονται αναγκαστικά στη σούπερ αμόλυβδη η τιμή της οποίας είναι κατά μέσο όρο 18 λεπτά ακριβότερη από την απλή φτάνοντας να πωλείται μέχρι και 1,68 ευρώ το λίτρο.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, διαμορφώνεται στα 1,267 ευρώ (1,07 ελάχιστη και 1,42 μέγιστη) ενώ η σούπερ αμόλυβδη διαμορφώνεται σε 1,45 ευρώ (από 1,04 ως 1,679).
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: