Κάηκε το σπίτι, στο δρόμο μία ολόκληρη οικογένεια

Στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών

Την ανάγκη και την βοήθεια όλων μας έχει μία οικογένεια στο χωριό Άγιος Νικόλαος Φιλιατών, που χθες είδε μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι που έφτιαξε με κόπο να γίενται στάχτη.
Το ζευγάρι είχε έρθει πριν από χρόνια από την Αλβανία. Ρίζωσε όμως στο χωριό και χάρη στην δουλειά και την βοήθεια όλων κατάφερε ένα παλιό και ερειπωμένο σπίτι να το κάνει σπιτικό και εκεί να μεγαλώσει τα δυο παιδιά.
Όμως αυτό το σπίτι δεν μπόρεσαν να το χαρούν. Είχαν τελειώσει τις εργασίες πριν λίγους μήνες και χθες δεν έμεινε τίποτα από τους κόπους και τις αγωνίες τους.
Ο μεγάλος γιος, ηλικίας δεκαπέντε χρονών περίπου, επιστρέφοντας το μεσημέρι θέλησε να δει μία ταινία.


Έβαλε το DVD σε λειτουργία και ξαφνικά έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα. Ο μικρός έπαθε σοκ και έτρεξε μακριά από το σπίτι. Το βραχυκύκλωμα όμως ήταν αρκετό για να προκληθεί φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι.
Οι γονείς όπως και το μικρότερο παιδί τους απουσίαζαν εκείνη την ώρα. Όταν επέστρεψαν δεν είχαν παρά μόνο δάκρυα για όσα έχασαν. Δεν έμεινε τίποτα. «Έχουν μόνο τα ρούχα που φορούσαν», είπε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού και τώρα πρέπει να περισσέψει κάτι από την ευαισθησία μας για να μπορέσει μία οικογένεια να σταθεί και πάλι στα πόδια της..
.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: