Berlinale: Στην ταινία «Μέλι» το βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Η Χρυσή Άρκτος, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου απενεμήθη το Σάββατο στην ταινία "Μέλι" του 46χρονου τούρκου κινηματογραφιστή Σεμίχ Καπλάνογλου.
Η ταινία αυτή διηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός αγοριού που ψάχνει στο δάσος για να βρει τον πατέρα του, ο οποίος ζει από τη μελισσοκομία.
Η Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας απενεμήθη στον 76χρονο κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι για την ταινία του "Ο Συγγραφέας-Φάντασμα". Ο Πολάνσκι, ο οποίος βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό στην Ελβετία, δεν παρευρισκόταν στην τελετή απονομής των βραβείων.
Το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου της Μπερλινάλε απενεμήθη από κοινού στους ρώσους ηθοποιούς Γκριγκόρι Ντομπρίτζιν, 23 ετών, και Σεργκέι Πουσκέπαλις, 43 ετών, για τις ερμηνείες τους στην ταινία "Πώς τέλειωσα αυτό το καλοκαίρι" του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι.
Με το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η 37χρονη Γιαπωνέζα Σινόμπου Τερατζίμα για το ρόλο της στο αντιπολεμικό δράμα του ιάπωνα σκηνοθέτη Κότζι Γουακαμάτσου "Κάμπια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: