Μπαίνουν Επιθεωρητές στα Τελωνεία

Δύο Επιθεωρητές ορίστηκαν με απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κάνουν έρευνα στα Τελωνεία Ιωαννίνων, Κακαβιάς και Μέρτζιανης, μετά την παραπομπή στην Δικαιοσύνη δέκα τελωνειακών. Η παραπομπή ως γνωστό έγινε ύστερα από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ η αξιοπιστία της οποίας αμφισβητείται ευθέως από τους τελωνειακούς.
Οι Επιθεωρητές αναμένεται να φτάσουν άμεσα στην περιοχή και να ξεκινήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης ελέγχοντας τα βιβλία των τελωνείων και παίρνοντας καταθέσεις από όσους τα στελεχώνουν.

Το πόρισμά τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ή θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της έρευνας που προηγήθηκε από την Αστυνομία ή οι ισχυρισμοί των τελωνειακών ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία, απλά οι Εσωτερικές Υποθέσεις δεν γνωρίζουν τον τελωνειακό κώδικα.
Η έρευνα των ανδρών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων υπήρξε πολύμηνη, ενώ επί δύο μήνες, όπως είναι γνωστό παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα και καταγράφονταν οι συνομιλίες των τελωνειακών υπαλλήλων, ύστερα από σχετική έγκριση που είχε δώσει το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας.
Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ανάμεσα σε αυτά μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Αλβανού Γ. Σαράτση που καταζητείται από τις ελληνικές αρχές με τελωνειακούς, παραπέμπονται δέκα στην Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες.
Οι συνήγοροι των τελωνειακών έχουν καταθέσει αίτηση προκειμένου να γίνει άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, απόφαση όμως από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων δεν έχει ληφθεί ακόμη, όπως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η τακτική ανάκριση.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: