Ανένδοτος κατά συντήρησης

«Ο "Καλλικράτης" δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας, γι’ αυτό και οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας.»

Με έναν θετικό απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, και εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην συντήρηση -στην οποία για πρώτη φορά ευθέως και απερίφραστα ενέταξε δυνάμεις της αριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τις τριήμερες εργασίες του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε αποσπασματικές και ψεύτικες παροχές.

Ο απολογισμός
«Παρά τις απίστευτες δυσκολίες, παρά τα όποια στραβοπατήματα, ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν παρήγαγε τόσο έργο, τόσο γρήγορα και μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες» υποστήριξε ο πρωθυπουργός αποτιμώντας το έργο της κυβέρνησής του.

Δεν ψηφίζουμε για το Μνημόνιο
«Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε «ψήφο κατά του μνημονίου», όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η Τρόικα. Δηλαδή για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας φταίει η Τρόικα; Για την φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για την ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες;».

Η ελπίδα για τους συνταξιούχους
«Τον Έλληνα και Ελληνίδα χαμηλοσυνταξιούχο που με την δικιά τους δύσκολη θυσία συνέβαλαν στο να σωθεί η πατρίδα. Για αυτούς να είμαστε περήφανοι. Αυτούς να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλα. Σε αυτούς - με την πρώτη ανάκαμψή μας - και είναι δέσμευσή μας - χρωστάμε να τους στηρίξουμε με καλύτερες συντάξεις»
Το τέλος των ψεύτικων παροχών
«Καλούμαστε σήμερα να κάνουμε κυριολεκτικά μια επανάσταση στην χώρα μας. Και δεν είμαι εδώ ούτε για να ανακοινώσω αποσπασματικές παροχές ούτε ψεύτικες υποσχέσεις».
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: