Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στην Άρτα

Έσπασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-έκαψαν τα γραφεία του Συνδέσμου του Ολυμπιακού

Με στόχο, όχι τη ληστεία, αλλά την πολιτική διαμαρτυρία όπως όλα δείχνουν, άγνωστοι έσπασαν χθες τα ξημερώματα τα γραφεία στο ισόγειο κτίριο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, επί της Βασιλέως Πύρρου.
Το βανδαλισμό πρώτη εντόπισε η Αστυνομία σε περιπολία και εκτιμάται ότι η επίθεση εναντίον των γραφείων έγινε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το γεγονός συνδυάζεται από πλευράς της Ασφάλειας Άρτας αλλά και της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, με τις αντίστοιχες επιθέσεις που είχαν γίνει στα Ιωάννινα, μια ημέρα νωρίτερα. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης, έσπασαν με σφυρί την τζαμαρία του ισογείου, και άφησαν στο σημείο εκείνο το σφυρί, το οποίο έχει πλέον στα χέρια της η Ασφάλεια της Άρτας.


Η κίνηση αυτή, ερμηνεύεται από αστυνομικούς κύκλους ως πρόθεση να γίνει σαφές πως δεν ήταν στόχος η ληστεία, στην περίπτωση που ερμηνεύονταν έτσι η κίνηση αυτή. Άλλωστε τίποτε δεν έλειπε από τον εσωτερικό χώρο των γραφείων, όπως και η Ασφάλεια αλλά και οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής διαβεβαίωσαν.
-Ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δημήτρης Τάτσης καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας ότι «βάλει κατά της Δημοκρατίας», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια για τα ήθη της περιοχής. Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια γιατί θεωρούμε ότι βλάπτει και τη Δημοκρατία αλλά προφανώς προσβάλει και το κοινό αίσθημα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που πηγάζει μέσα από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού και θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο αντίστοιχων βλαπτικών ενεργειών».
Τα έκαψαν
Με πιο καταστρεπτικό τρόπο έδρασαν άγνωστοι που επιτέθηκαν το ίδιο βράδυ, (στις 3:30) κατά των γραφείων του Συνδέσμου του Ολυμπιακού, επί της Περιφερειακής οδού απέναντι από το ΚΤΕΛ Άρτας.
Εκεί οι δράστες δεν περιορίστηκαν στα σπασίματα αλλά έβαλαν και φωτιά. Άλλωστε εντοπίστηκαν ίχνη πετρελαίου, κάτι που οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα ότι έλουσαν το εσωτερικό με πετρέλαιο και έπειτα ολοκλήρωσαν την καταστροφή βάζοντας φωτιά. Και σε αυτή την περίπτωση ως αιτία αποκλείστηκε η ληστεία, καθώς εκτιμάται ότι το γεγονός είναι συνέχεια των επιθέσεων που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται σε γραφεία συνδέσμων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα με μεγάλη συχνότητα στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.
Για το συμβάν κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά όμως περιορίστηκε στο χώρο αυτό προκαλώντας φθορές σε καθιστικό, σε ένα ποδοσφαιράκι που υπήρχε στα γραφεία και στους τοίχους που μαύρισαν από τη φωτιά.
Καταδίκη και από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας
Ανακοίνωση για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. Γίναμε μάρτυρες βανδαλισμών που μας έφεραν στο μυαλό εικόνες και πρακτικές που παραπέμπουν σε «σκοτεινές» εποχές του παρελθόντος. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όλες αυτές οι «τραμπούκικες» ενέργειες και πρακτικές, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν, δεν μας πτοούν! Αντίθετα μας δυναμώνουν και απαντάμε προτάσσοντας τον προγραμματικό μας λόγο και τις ξεκάθαρες πολιτικές μας επιλογές.
Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι πεπεισμένη ότι το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό μας και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν πρόκειται να αφήσει την χώρα να βουλιάξει. Έχουμε συνειδητοποιήσει στο έπακρο, τις ιστορικές μας ευθύνες και το εθνικό μας χρέος για την σωτηρία της πατρίδας. Και καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό να παλέψουμε μαζί για τον τόπο μας. Να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της αναξιοπιστίας, της οκνηρίας και της αρπαχτής.
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε. Μπορεί το μέτρο και η λογική εδώ και καιρό να χάθηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., όμως δεν χάθηκαν από την συνείδηση του Ελληνικού λαού. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και θα δώσουμε μαζί την μάχη με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, με τους ανθρώπους του μόχθου, της δουλειάς και της καθημερινής μάχης για επιβίωση και προοπτική. Ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία και να βάλουμε τα θεμέλια μιας άλλης Ελλάδας, για μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη και δημοκρατική».
ixotisartas

Δεν υπάρχουν σχόλια: