Τρόπος ζωής η ανακύκλωση για την Κόνιτσα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προχώρησε στη δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης

«Πρωτοπόρος» στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ιδιαίτερα στην ανακύκλωση, μεταξύ όλων των δήμων του νομού Ιωαννίνων, είναι ο δήμος της Κόνιτσας, χάρη στην πολυετή λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης λειτουργεί 14 περίπου χρόνια και από το 2001 προωθεί στην πράξη την ανακύκλωση, μέσα από δράσεις συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Κόνιτσας, των σχολείων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρου του νομού.


Σε συνεργασία με τον δήμο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έκανε ένα ακόμη βήμα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργώντας, το Πάρκο Ανακύκλωσης, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες το πρωί παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αλλά και των μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου.
Στην πλατεία Φριζή της Κόνιτσας έχουν στηθεί ξύλινα σπιτάκια, το καθένα από τα οποία προορίζεται για την συγκέντρωση απορριμμάτων διαφορετικών υλικών, όπως χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο, ενώ σε ένα από αυτά συγκεντρώνονται οι παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Το Πάρκο Ανακύκλωσης είναι ανοιχτό Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αναμένοντας τους πολίτες να συμβάλλουν με την διαλογή των απορριμμάτων στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.
Η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κατερίνα Τσούβαλη ζήτησε από τους πολίτες της Κόνιτσας και κυρίως τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη, περιορίζοντας όσο το δυνατόν τα απορρίμματα.
Σύμφωνα με την κα Τσούβαλη, ο δήμος της Κόνιτσας είναι έτοιμος να εφαρμόσει συστηματικά την ανακύκλωση, αφού ήδη τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης που εφάρμοζε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του είχε μεγάλη ανταπόκριση.
Τα στελέχη του Κέντρου ευελπιστούν πως με την οικονομική βοήθεια του δήμου θα μπορούν πλέον α μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα Γιάννινα, προκειμένου να αξιοποιηθούν.
Εκ μέρους του δήμου Κόνιτσας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λάκκας εξέφρασε την ευχή η ανακύκλωση να μπει στη ζωή όλων των πολιτών, αν και υπογράμμισε πως είναι κυρίως «στο χέρι» των νέων ανθρώπων.

anex


Δεν υπάρχουν σχόλια: