Οι γιατροί κατέκλυσαν την πόλη των Ιωαννίνων

Περί τους 1.300 στον Ιατρικό Σύλλογο!

Σε κάθε σχεδόν γωνιά των Ιωαννίνων, υπάρχει και ένας γιατρός! Τα Γιάννινα θεωρούνται ιατρούπολη, αφού προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία πάνω από 1.300 γιατροί στο Νομό, γι’ αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων θεωρείται ένας από τους πέντε μεγαλύτερους της Ελλάδος.
Κάποιοι βέβαια από τους γιατρούς δεν έχουν μεγάλη πελατεία και μετά δυσκολίας επιβιώνουν. Υπάρχουν και άλλοι, που ενώ σπούδασαν ιατρική, αναγκάζονται να κάνουν άλλες δουλειές.

Η πληθώρα των νέων που σπουδάζουν ιατρική, δεν εξασφαλίζει κατά ανάγκη και καλό επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Ανδρέα Σερέτη.
«Ο πληθωρισμός των γιατρών είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα. Διότι παράγει πλασματικό ιατρικό έργο, μη αναγκαίες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. Το...σύστημα παράγει συνεχώς γιατρούς που θα ασχοληθούν με παράπλευρες δραστηριότητες, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην υγεία και (ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει) σε επίπεδο αρρώστου. Οι στρεβλώσεις του... συστήματος λόγω πληθωρισμού των γιατρών, έλλειψης προσωπικού - διαγνωστικής επάρκειας, υπολειτουργίας του στις περισσότερες περιφέρειες και απουσίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι υπεύθυνες για την έξαρση των φαινομένων διαπόμπευσης και παραπομπής των γιατρών».
Και προσθέτει: «Έστειλα επιστολή στις επιστημονικές εταιρείες και στις ιατρικές σχολές να έχουμε μια άμεση συνεργασία, να προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη και να εισηγηθούμε στο υπουργείο λύσεις, που δεν είναι εύκολες αυτή την εποχή. Ξεκινάμε από τον πληθωρισμό των γιατρών. Κάποια στιγμή πρέπει να ληφθεί μια απόφαση».

proinoslogos


Δεν υπάρχουν σχόλια: