Κορυφαίος τουριστικών προορισμός των Ρουμάνων η Ελλάδα

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί για τους Ρουμάνους κορυφαίο προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές, παρά τη σφοδρή κρίση, που πλήττει τη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρουμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, Τράιαν Μπαντουλέσκου, σε συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Αναμένω στην Ελλάδα να επικρατήσει η ίδια κατάσταση με πέρσι και ίσως φέτος οι προσφορές να είναι ακόμη πιο οικονομικές».

Σε ερώτηση, πώς η πιθανή άνοδος των τιμών (από τη βενζίνη έως τα τρόφιμα) μπορεί να επηρεάσει τους Ρουμάνους στην απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, μετά την ανακοίνωση και της κυβέρνησης για αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ, ο κ. Μπαντουλέσκου παραδέχθηκε πως αυτό ίσως αποτελέσει πρόβλημα. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αυξήσεις των τιμών, αλλά ίσως αποτελέσει πρόβλημα για τους Ρουμάνους τουρίστες», ανέφερε.
Περίπου 250.000 Ρουμάνοι επιλέγουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό. «Η Βουλγαρία και η Τουρκία μπορεί να επωφεληθούν από την κρίση στην Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Μπαντουλέσκου και σημείωσε: «Προς το παρόν, τα πράγματα είναι καλά για την Ελλάδα».
Περίπου 10% των ταξιδιωτικών πακέτων για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα έχoυν πωληθεί ως στιγμής, σύμφωνα με τον Τσίπριαν Ενέα, σύμβουλο της Best Tourism, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι για τους Ρουμάνους ο κορυφαίος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές το 2010.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εταιρία «360insights» δείχνει ότι οι Ρουμάνοι προτιμούν να παραιτηθούν από τα σχέδια να αγοράσουν σπίτι, νέο αυτοκίνητο, έπιπλα, αλλά τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν διακοπές.
«Ένας στους δύο Ρουμάνους, φέτος, δεν θα στερηθεί τις καλοκαιρινές διακοπές», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Τρεις στους 10 Ρουμάνους θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό και δύο στους 10 θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Ρουμανία και στο εξωτερικό», όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: