Στην απάντηση που λάβαμε από τον κ. Πιτούλη αναλυτικά αναφέρεται:
«Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας αλλά και του «Διαβασμένου Βελλαίτη δάσκαλο», σας γνωρίζω ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η Δημόσια Περιουσία που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.
Η πρώτη, αφορά την ιδιωτική περιουσία που σε αυτήν υπάγονται τα δημόσια κτήματα.
Σε αυτή την κατηγορία υπάρχει δυνατότητα για κατά κυριότητα παραχώρηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου προς Ο.Τ.Α. κλπ.
Όπως έγινε επί των ημερών μου με το ακίνητο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο
( πρώην αποθήκες Αγροτικής Τράπεζας) .
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα κοινόχρηστα (όπως αιγιαλός παραλία κλπ.), για τα οποία η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την κατά κυριότητα παραχώρηση προς τρίτους.
Αυτό που επιτρέπεται στην δεύτερη περίπτωση είναι η παραχώρηση της διαχείρισης – εκμετάλλευσης και της χρήσης.
Για την χερσαία ζώνη λιμένα και ειδικότερα για το τμήμα που εξαιρέθηκε από την δικαιοδοσία της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε το 2005 λοιπόν, σύμφωνα με την 38/2008 ομόφωνη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν απαιτείτε αποχαρακτηρισμός από ζώνη Λιμένα και τούτο διότι, κατά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έχει την ιδιότητα του κοινόχρηστου δημόσιου χώρου. Γνωμοδότηση που απεδέχθη και ο αντίστοιχος Υπουργός Ναυτιλίας.
Eπίσης υπενθυμίζω την δήλωση του Αντιδημάρχου των Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος έχει χρηματίσει παλαιότερα στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, ότι ο Νόμος για την δημιουργία των Α.Ε στους 11 Λιμένες Εθνικής σημασίας, στους οποίους ανήκει και της Ηγουμενίτσας, δεν προβλέπει ίδρυση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων όπου αυτές ενεργοποιούνται.
Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι το τμήμα της ζώνης Λιμένα ως κοινόχρηστος χώρος διαχειριζόμενος από το Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να παραχωρηθεί κατά χρήση προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Παραχώρηση που συντελείτε με ΚΥΑ του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών. Από τότε 2005 έως και σήμερα υπήρξαν τέτοιες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης, με την τελευταία να έχει υπογραφεί το 15/4/2009 και να είναι σε ισχύ έως 31/12/012.
Υπάρχει βέβαια και ο άλλος τρόπος...........να επιστρέψει στην δικαιοδοσία της Ο.Λ.ΗΓ ΑΕ και να προβείτε σε διμερή σύμβαση παραχώρησης.
Ξέρετε όμως αγαπητοί αναγνώστες και «Βελλαιτη δάσκαλε», τι λέει ο δημόσοφος λαός ........ «καλά το τυρί το είδατε την φάκα όχι»
Αν κάτι τέτοιο επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου κατ' επέκταση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε, να γνωρίζετε ότι θα έχετε απέναντι όλων τον Θεσπρωτικό λαό.
Θεωρώ ότι έγινε αντιληπτό το νομικό καθεστώς διαχείρισης της χερσαίας ζώνης. Tέλος τα γραφόμενα για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ότι:
- δεν έγινε τίποτε...............
- μόνο για δημιουργία εντυπώσεων...............
καθώς και το διεκδικητικό πλαίσιο
- τετραμερής ή αν θέλετε «εννιαμερής» συναντήσεις
Τ' αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας .
http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/9380-2011-09-07-20-04-17.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου