Άρση ασυλίας τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Μετά από ονομαστική μυστική ψηφοφορία, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και Αθανάσιου Οικονόμου.
Αναλυτικά, σε σύνολο 210 ψηφισάντων βουλευτών:
* Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση, ψήφισαν 186 βουλευτές, "κατά" 17 και 7 "παρών".


* 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Πέμυς Ζούνη. Εναντίον της, με την ιδιότητά της ως μέλους του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ.
Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η Πέμυ Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".
* Για την άρση της ασυλίας του Αθανάσιου Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης), ψήφισαν 186 βουλευτές, "κατά" 17 βουλευτές και 7 "παρών".
Ο Αθανάσιος Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: