Τοποθέτηση επί της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ και του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ της Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2011.

Της Περιφερειακής Συμβούλου Θεσπρωτίας κ. Αθηνάς Ιωάννου


Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 31-03-2011, εκ μέρους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» και για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η κ. Ιωάννου επεσήμανε τα παρακάτω:
«Η απογραφή ήταν το πρώτο βήμα για να μπει τάξη στα οικονομικά, να οργανωθούν οι υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει οικονομία στα λειτουργικά έξοδα και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα έσοδα, για έργα που έχουν αντίκρισμα στους πολίτες. Το αν θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα φανεί. Οι υπηρεσίες προσπάθησαν και ανταποκρίθηκαν στα αρχικά οργανωτικά βήματα των πρώτων ημερών.

Εσείς, ως αιρετή διοίκηση, δεν δώσατε κατευθύνσεις και αυτό φάνηκε περίτρανα σήμερα, κατά τη συζήτηση της απογραφής και του προϋπολογισμού».

Συνεχίζοντας για τον Προϋπολογισμό η κ. Αθηνά Ιωάννου τόνισε:
« Ο πρώτος προϋπολογισμός, της αιρετής Περιφέρειας είναι πραγματικά “λογιστική απεικόνιση” των στοιχείων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων (πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) και μια “ανεπιτυχής” – σε πολλά σημεία – συρραφή “υποχρεώσεων” όλων των προηγούμενων ετών.
Καθαρά δικών σας “υποχρεώσεων” ως ασκούντων διοίκηση. Θα μπορούσε ο προϋπολογισμός να είναι μια πραγματικά νέα αφετηρία ! Δυστυχώς δεν είναι, γιατί εσείς – με ευθύνη σας – φροντίσατε γι’ αυτό και πριν, και τώρα.

Θα μπορούσε ο προϋπολογισμός να είναι οδηγός για την Ήπειρο !
Τι δηλαδή μπορεί να γίνει;
Προς ποια κατεύθυνση;
Πως θα πορευτούμε ως Ήπειρος;
Ποια η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας;

Αυτό, όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά δεν διαφαίνεται να υπάρχει καν αντίληψη εκ μέρους σας για το πώς θα πορευτεί ο θεσμός (της αιρετής Περιφέρειας) στην Ήπειρο.

Δεν λειτουργήσατε προγραμματισμένα ούτε συντονισμένα. Το πρώτο τρίμηνο οφείλατε να ασχοληθείτε με έναν σχεδιασμό για την Ήπειρο !

Σας το είχαμε επισημάνει και είχαμε προτείνει και συγκεκριμένες ενέργειες ως παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» στο ξεκίνημά μας.

Πορεύεστε με το «βλέποντας και κάνοντας».

Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, υπάρχουν συνολικά καταγεγραμμένες στην απογραφή, ανεξόφλητες υποχρεώσεις που ξεπερνάνε το ποσό των 3.500.000,00 € !!!.
Το ποσό αυτό ξεπερνάει και την αντίστοιχη επιχορήγηση.
Αλήθεια από πού, θα πως θα πληρωθούν όλα αυτά; Και το σημαντικότερο βέβαια είναι πως στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει ούτε ένα νέο έργο.

Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα για το 2011. Το έργο σας για την Ήπειρο είναι τα εκατομμύρια των υποχρεώσεων που συσσωρεύσατε. Η παράταξή μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» από το θεσμικό της ρόλο δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτές οι λογικές που κόστισαν ακριβά στο Ηπειρωτικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: