Έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων από την Περιφέρεια Ηπείρου

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης των ελέγχων στον τομέα διακίνησης υγρών καυσίμων που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, με πρωτοβουλία της Γεν. Διεύθυνσης Ανάπτυξης, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων συμμετείχαν την Πέμπτη σε εκπαιδευτική ημερίδα που έγινε στο Αγρίνιο. Από εξειδικευμένο συνεργείο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επισημάνθηκαν οι ουσιώδεις ισχύουσες διατάξεις, αποφάσεις και εγκύκλιοι αναφορικά με τους ελέγχους στις αντλίες των πρατηρίων, καθώς και ο τρόπος ελέγχου σε παρεμβατικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται κατά περίπτωση με τηλεχειρισμό από ορισμένους πρατηριούχους.

Ακολούθησαν ενδεικτικοί έλεγχοι σε πρατήρια της περιοχής, οι οποίοι περιλάμβαναν πέραν του συνηθισμένου τρόπου ελέγχου των παρεχομένων ποσοτήτων μέσω του επίσημου λιτρόμετρου, το άνοιγμα του σώματος των αντλιών και τον ενδελεχή έλεγχο των εντός αυτών εξαρτημάτων και καλωδιώσεων.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα ανάλογοι έλεγχοι θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες Ηπείρου, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη παρεμβατικών μηχανισμών με τους οποίους επιχειρείται η αλλοίωση των ενδείξεων των διατιθεμένων ποσοτήτων και η εξαπάτηση των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: