Πανθεσπρωτική κινητοποίηση για το κλείσιμο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας





Με τα προβλήματα στο χώρο του λιμανιού να εντείνονται, την πόλη της Ηγουμενίτσας και τους οικισμούς Λαδοχωρίου και Γραικοχωρίου να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την αθρόα παρουσία λαθρομεταναστών, οι κάτοικοι της περιοχής προχωρούν σε νέο, τον δεύτερο αποκλεισμό του λιμανιού. Στόχος της κινητοποίησης είναι να φτάσει η φωνή τους μέχρι την Αθήνα και να ευαισθητοποίηση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαίου, στις πέντε το απόγευμα και οι φορείς, ο ένας μετά τον άλλο, εκδηλώνουν την απόφασή τους για συμμετοχή στην κινητοποίηση αλλά και για κλιμάκωση του αγώνα.

«Το πρόβλημα από την παρουσία των παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν ή που πρόκειται να γίνει στο μέλλον και που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο Νομός μας έχει αποκλειστεί και τα προσδοκώμενα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων , Εγνατία Οδός και Λιμάνι , έχουν καταργηθεί στη πράξη», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας
Αυτή τη φορά ο αποκλεισμός του Λιμένα γίνεται σε ημέρα και ώρα που το Λιμάνι παρουσιάζει την μεγαλύτερη κίνηση σε φορτηγά κυρίως, αλλά και σε επιβατηγά οχήματα.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους φορείς του Νομού για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης.
«Δεν ζητάμε απλά την συμπαράστασής σας αλλά την ΕΝΕΡΓΗ συμμετοχή σας.
Δεν ζητάμε απλά ένα ψήφισμα Διαμαρτυρίας αλλά την πλήρη ενεργοποίησή σας .
Ζητάμε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων κάθε είδους την Τρίτη 3 Μαΐου στις 5 το απόγευμα και την παρουσία όλων των μελών στην συγκέντρωση.
Ζητάμε να δώσετε αυτή τη μάχη σήμερα μαζί με όλο τον λαό του τόπου μας, γιατί αύριο θα είναι αργά για όλους μας.
Ζητάμε από τους ίδιους τους πολίτες – ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – να συναισθανθούν το μέγεθος του προβλήματος και να συμμετάσχουν στην νέα αυτή κινητοποίηση που αφορά την ποιότητα της ζωής όλων μας , το μέλλον του τόπου μας .
Ζητάμε από όλους εκείνους που κατείχαν στο παρελθόν ή που κατέχουν σήμερα θέση στο πολιτικό σύστημα ( τοπικές αρχές, πολιτικά κόμματα), σε όσους μιλήσανε για την ανάπτυξη του τόπου μας, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ», επισημαίνεται στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: