ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος, μια σοβαρή πολιτική προσωπικότητα, ο Αντώνης Μπέζας.


Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Ν.Δ. Με βασικά δεδομένα τις κυβερνητικές διαρροές γύρω από το χρόνο των εκλογών, την έκρυθμη κοινωνική κατάσταση που προκαλεί η θύελλα των οικονομικών μέτρων, αλλά και τις σοβαρές αντιδράσεις, ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης.


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών και έχει ανάψει το πράσινο φώς σε νέα πρόσωπα, τα οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία των εν ενεργεία βουλευτών και άλλων καταξιωμένων από τη δράση τους στελεχών, θα αποτελέσουν ένα δυναμικό μίγμα για τη μάχη της κάλπης. Το στοίχημα του προέδρου της Ν.Δ. είναι να μπουν στο στίβο της πολιτικής καταξιωμένοι επαγγελματίες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι υπάρχει η επιλογή της ελπίδας έναντι του αδιεξόδου της απαξίωσης.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Οι τέσσερις πρώτες θέσεις έχουν «κλειδώσει» από πρόσωπα εμπιστοσύνης του προέδρου της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει στην απόφαση να ορίσει υποψήφιους, σε εκλόγιμες θέσεις, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα, τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, το στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Πρόθεση του Προέδρου της Ν.Δ. είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να εκφράσει τη βούλησή του για ανανέωση και να συμβολίσει μια νέα εποχή, μέσα από ικανά και άφθαρτα πρόσωπα. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται εκπλήξεις, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νέας γενιάς και μάχιμων γυναικών.

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Ν.Δ. στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας, στην οποία πολιτεύεται πάντα. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές που θα είναι και πάλι υποψήφιοι ( Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή), παρατηρείται συνωστισμός «γαλάζιων» στελεχών στην μάχη του σταυρού. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στις ερχόμενες εκλογές η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν θα είναι υποψήφια στο Ρέθυμνο αλλά στην Α΄ Αθηνών, ενώ φαίνεται ότι έχει κλειδώσει στην ίδια περιφέρεια και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μηταράκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στο «γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όπως και την ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εκλεγόταν στο παρελθόν στην Α΄ Αθηνών. Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κικίλια, του γραμματέα οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και της Έλενας Κουντουρά.

Β΄ ΑΘΗΝΩΝ
Νέα πρόσωπα θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Εκτός από τους έντεκα εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, στη λίστα θα προστεθεί ο Γιάννης Μανώλης, ενώ φέρεται πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου. Εχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Ν.Δ. Βασιλικής Τζότζολα, ενώ πάλι υποψήφιοι θα είναι ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης και η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Κατερίνα Παπακώστα. Στη Β΄ Αθηνών οδηγούν οι πληροφορίες και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Επικρατείας και Εσωτερικών Πάνου Λειβαδά. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Θανάσης Κατσιγιάννης (απείχε στις προηγούμενες εκλογές) ενώ φαίνεται να δραστηριοποιείται ο Πέτρος Δούκας. «Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Πρόεδρο», σημειώνουν σε κάθε περίπτωση οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, είναι αυτονόητη η υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρήστου Ζώη. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός.
ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Θανάσης Νάκος, ενώ στη μάχη θα μπει δυναμικά ξανά η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Φαίνεται να έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Γιώργου Σπηλιόπουλου, πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Νίκος Λέγκας, όπως και ο γραμματέας πρώην βουλευτών της Ν.Δ. Θεόδωρος Σκρέκας, ο πρώην νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αργυροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης προσανατολίζεται να ανοίξει το δρόμο για το γιό του.
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, οι νυν βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος και Κώστας Τσιάρας θα είναι υποψήφιοι, ενώ το νέο πρόσωπο που ακούγεται είναι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της ΑΔΕΔΥ.

ΙΟΝΙΟ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, στο ψηφοδέλτιο με τον νυν βουλευτή Νίκο Δένδια θα βρίσκεται και ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας.
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της κατεβαίνει από την Α΄ Αθηνών, όπου ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη.
ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, φέρεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος.
ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, ακούγεται έντονα η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.

ΗΠΕΙΡΟΣ
ΣΤΑ ΙΩΑΝΙΝΝΑ, ισχυροί υποψήφιοι είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης.
ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ο Γιώργος Στύλιος, θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ τα στελέχη της Ν.Δ. αξιολογούν τους νέους ενδιαφερόμενους.
ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος, μια σοβαρή πολιτική προσωπικότητα, ο Αντώνης Μπέζας.
ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, επίσης, βολιδοσκοπούνται νέα πρόσωπα. Ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Κατερίνα Κατσαβού
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα τύπος ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, την Κυριακή 17 Απριλίου 2011

http://filiati.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: