Οι περαστικοί έσωσαν γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη λίμνη των Ιωαννίνων

Στην άμεση επέμβαση όσων νωρίς χθες το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του Μώλου οφείλει τη ζωή της μία γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, βουτώντας στα κρύα νερά της λίμνης. Ούτε στιγμή δεν δίστασαν να βοηθήσουν την γυναίκα που ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στην άκρη του πεζοδρομίου, βούτηξε στη λίμνη για να δώσει τέλος στη ζωή της. Καίρια ήταν η παρουσία ενός μικρού καραβιού και όσων επέβαιναν σε αυτό που φρόντισαν να κρατήσουν την γυναίκα στην επιφάνεια της λίμνης και να την βγάλουν σιγά-σιγά στην άκρη του μώλου.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί όσοι βρίσκονταν στην περιοχή είδαν μία γυναίκα να πετάει στην άκρη του δρόμου το μπουφάν της και να βουτά στη λίμνη για να δώσει τέλος στη ζωή της. Όσοι την είδαν άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και άμεσα το μοναδικό καραβάκι που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην άκρη της λίμνης κινήθηκε προς τη μεριά της γυναίκας.
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ιδιοκτήτη του καραβιού, Κλεομένη Γκίκη, ο ίδιος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά, όταν ξαφνικά είδε το καραβάκι να κινείται. Άμεσα βρέθηκε στο σημείο και είδε τον βοηθό του στο εσωτερικό του καραβιού, αλλά και κάποιους άλλους πολίτες να προσπαθούν να κρατήσουν την γυναίκα στην επιφάνεια του νερού.
Όπως σημείωσε, αμέσως πήρε έναν γάντζο που έχει στο καράβι του και τους βοήθησε να τη βγάλουν από το νερό. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να βοηθήσουν τη γυναίκα η οποία σταδιακά συνήλθε και αντιδρούσε σε όσα της έλεγαν.
Βέβαια το συμβάν δεν έληξε εκεί, καθώς η ταραχή των υπολοίπων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο βοηθός του καραβιού χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ένας περαστικός λιποθύμησε και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
«Όλοι έτρεμαν. Γιατί την ανθρώπινη ζωή όταν βλέπεις ότι τη χάνεις είναι ό,τι χειρότερο. Ευτυχώς τη σώσαμε. Δόξα τω Θεώ», υπογράμμισε ο κ. Μένιος.
Όπως τόνισε ήταν ευτύχημα που δεν είχαν ακόμη αναχωρήσει για δρομολόγιο προς το Νησί και έτσι μπόρεσαν να επέμβουν άμεσα.
Άλλωστε δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν, καθώς και στο παρελθόν χρειάστηκε να επέμβουν για να σώσουν ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό.
Σύμφωνα με τον κ. Μένιο σε αυτό βοηθάει και ο εξοπλισμός που έχουν πάντα μαζί τους, όπως σωσίβια και γάντζους.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7697:2011-04-28-05-15-30&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: