Δρομολογούνται λύσεις για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Λύσεις για το μείζον ζήτημα των λαθρομεταναστών στο λιμάνι και την πόλη της Ηγουμενίτσας φαίνεται πως δρομολογεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή επίσκεψη του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Ραχωβίτσα (φωτο) στην Ηγουμενίτσα. Ο Υπαρχηγός του Σώματος, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ Νίκο Σερέτη, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Μίαρη.



Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα των λαθρομεταναστών, που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, που μάλιστα πρόσφατα προχώρησε και σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Η παρουσία του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, πως χρωστά μια επίσκεψη στην περιοχή, αποδεικνύουν πως αυτή η επίσκεψη θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα μετά το Πάσχα ο Χρ. Παπουτσής να επισκεφτεί την Ηγουμενίτσα.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υπογράμμισε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια εντατικοποίηση των ενεργειών της Αστυνομίας για το ζήτημα των λαθρομεταναστών. Σχεδόν καθημερινά γίνονται συλλήψεις και οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης μακριά από την Ηγουμενίτσα, όμως συνεχώς προσέρχονται άλλοι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην αντιμετωπίζεται καίρια.

Ο ίδιος προσωπικά ζήτησε από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Ι. Ραχωβίτσα να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και άλλους τομείς. Όπως τόνισε, ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Πλέον οι φορείς της περιοχής αναμένουν την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος. Σύμφωνα με τον κ. Κάτσινο, όσο πλησιάζουν στο καλοκαίρι, τόσο επιτείνεται η ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.


http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7527:2011-04-18-22-31-36&catid=36:top-news


Δεν υπάρχουν σχόλια: