Σύσκεψη με Δαμανάκη για απειλή οικολογικής καταστροφής στον Αμβρακικό

Χθες, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου και τους βουλευτές νομού Άρτας Δ. Τσιρώνη και Π. Στασινό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τεράστια οικολογική καταστροφή από την οποία απειλείται ο Αμβρακικός κόλπος και στις δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων σε κοινοτικό ή εθνικό επίπεδο και χρηματοδότησής τους.

Το οικοσύστημα του κόλπου έχει διαταραχθεί σοβαρά από εξωγενείς παράγοντες και δραστηριότητες (βιομηχανικά, γεωργικά και αστικά λύματα, ιχθυοτροφεία κ.λ.π.) που έχουν περιορίσει την περιεκτικότητα των υδάτων σε οξυγόνο με αποτέλεσμα την απειλή αφάνισης των ιχθυοαποθεμάτων.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών πιέσεων που δέχεται το οικοσύστημα του κόλπου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη άμεσης συμμόρφωσης της Ελλάδας με τους κανόνες αλιείας που προβλέπει ο Μεσογειακός Κανονισμός όσον αφορά τα αλιευτικά εργαλεία μηχανότρατα, βιντζότρατα και γρι-γρι.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7516:2011-04-18-13-05-45&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: