Περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας στο Μαυρούδι

Μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντολογική καταστροφή συντελούνταν στην περιοχή Μαυρούδι της Ηγουμενίτσας και μάλιστα για περισσότερο από δέκα χρόνια, με τις Αρχές να αρκούνται μόνο στην επιβολή προστίμων, αδιαφορώντας για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη που κάνει η zougla.gr πρόκειται για γνωστή εταιρεία με την επωνυμία «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ EXPRESS Ε.Π.Ε.» που δραστηριοποιείται με το πλυντήριο ρούχων, βιομηχανικού τύπου, εργοστάσιο της οποίας είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί στην περιοχή Μαυρουδίου Ηγουμενίτσας.

Από την δραστηριότητα της εταιρείας αυτής, αποδεδειγμένα και διαπιστωμένα από τα αρμόδια όργανα του Κράτους, προκύπτει ότι από το 2000 υπάρχει ανεξέλεγκτη διαρροή λυμάτων στο περιβάλλον.

Μετά από καταγγελίες, οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν προβεί σε τακτικούς ελέγχους, έχουν διαπιστώσει τις παραβάσεις των ιδιοκτητών της εταιρείας, έχουν γίνει συστάσεις, έχουν επιβληθεί πρόστιμα, έχει αποφασιστεί η παύση λειτουργίας, αλλά παρόλα αυτά η δραστηριότητά της δεν έχει διακοπεί ούτε για ένα λεπτό.
Οι αρμόδιες Αρχές, με διάφορες δικαιολογίες, ανανεώνουν την άδεια λειτουργίας. Τελευταία, οι ιδιοκτήτες, έμμεσα αναγνώρισαν την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί αυτή τους η δραστηριότητα και αποφάσισαν να την μετεγκαταστήσουν στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Με αυτό το επιχείρημα, κατορθώνει να παίρνει παρατάσεις ή ανανεώσεις, παραβιάζοντας τις ημερομηνίες αυτής της μετεγκατάστασης.
Το παράδοξο είναι, βέβαια, παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρεία και πιστοποιημένα ευθύνεται για μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντολογική ρύπανση κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 60.000 ευρώ, ωστόσο, κατέβαλε το ποσό των 3.000 ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.
Το πρόστιμο των 60.000 ευρώ μετατράπηκε σε 3.000...
Σύμφωνα, πάντως, με τις καταγγελίες, η διαρροή λυμάτων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ του συμβάντος έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/8276-2011-04-28-03-58-08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: