Το Travel Channel στην Ήπειρο

Το Δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel βρέθηκε στην Ήπειρο για να αποτυπώσει εικόνες της Ηπείρου και να τις μεταδώσει σε όλο τον κόσμο. Το Travel Channel είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά κανάλια στον κόσμο, εκπέμπει σε 117 χώρες και 19 γλώσσες μέσω Nova, ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή έχει τον τίτλο Flavours of Greece και θα μεταδοθεί περί το Σεπτέμβριο. Η ευκαιρία αυτή για προβολή της Ηπείρου προέκυψε ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ηπείρου στην εκδήλωση του Λονδίνου.

Στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου συνόδεψαν τον παρουσιαστή Charlie Ottley και τον cameraman και παραγωγό Alasdair Grant στην περιήγησή τους στην Ήπειρο, ενώ πήραν μια καλή γεύση από την Ηπειρώτικη φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Κατά τις δύο μέρες της διαμονής τους, 16 και 17 Απριλίου, και παρά τον βροχερό καιρό, αποτύπωσαν την παρασκευή της Ηπειρώτικης πίτας από γυναίκες του συνεταιρισμού Γυμνοτόπου ενώ παρουσίασαν την εκπληκτική εμπειρία του rafting στα Ηπειρώτικα ποτάμια, κάνοντας οι ίδιοι rafting στον Άραχθο.

Η συμπερίληψη εικόνων από την Ήπειρο σε τηλεοπτικές εκπομπές παγκόσμιας εμβέλειας αποτελούν μια εξαιρετική προβολή της περιοχής η οποία μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στον τουρισμό. Η δημοσιότητά αυτή ανέφερε ο κος Στράτος Ιωάννου «δεν αγοράζεται, διότι το κόστος θα ήταν τεράστιο και επιτυγχάνεται μόνο ως αποτέλεσμα ενεργειών δημοσίων σχέσεων. Είμαστε ευτυχείς που η συμμετοχή της Ηπείρου στην έκθεση του Λονδίνου, ανάμεσα σε όλα τα οφέλη που έφερε, πέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ταξιδιωτικών εκπομπών διεθνούς απήχησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: