ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Κάτσινου

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Ύστερα από την τιμητική πρόταση και επιλογή που έκανε η τοπική κοινωνία στο πρόσωπό μου, να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου του διευρυμένου πλέον Δήμου Ηγουμενίτσας, επικοινωνώ μαζί σας, δίνοντάς μια ειλικρινή υπόσχεση και προσωπική δέσμευση, ότι θα διαθέσω τον καλύτερο μου εαυτό σε μια προσπάθεια, που με τη δική σας στήριξη και τη συνεργασία των συνδημοτών που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού, να οικοδομήσουμε ένα νέο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ένα Δήμο ισχυρό, βιώσιμο, καινοτόμο, πρότυπο ανάπτυξης, δημιουργίας και πολιτισμού.Γνωρίζετε τη διαρκή και ανιδιοτελή ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και σας ευχαριστώ για τη στήριξή και τη συμπαράστασή σας όλα αυτά τα χρόνια.

Ανταποκρινόμενος σε αυτή τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης που μας συνδέει, δίνω το παρόν στο νέο Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Συβότων και κοινότητας Πέρδικας.Γνωριζόμαστε από την κοινή μας πορεία σε όλους τους αυτοδιοικητικούς αγώνες, από την επιπλέον δυνατότητα επικοινωνίας που δίνει η επαγγελματική μου ιδιότητα, αλλά κυρίως από τα προβλήματα που βιώνουμε ως συμπολίτες, που είναι μια πραγματικότητα που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να αλλάξει. Η αδράνεια και η υποβάθμιση του τόπου δεν μπορεί να συνεχιστεί.ह Tοπική Αυτοδιοίκηση με τη νέα Αρχιτεκτονική δεν έχει πλέον να διαχειριστεί μόνο τα τρέχοντα θέματα. Έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν:
• Την Ανάπτυξη
• Την Απασχόληση
• Την Παιδεία και τον Πολιτισμό
• Το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής
• Την παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών
• Τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό

Στόχος μου είναι να δώσουμε μαζί, μια νέα προοπτική στον τόπο μας, με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, αλλά και τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, με όραμα, σχέδιο, θέληση και διάθεση για δουλειά. Θα πορευτούμε με συλλογικότητα - συναπόφαση, με τη συμμετοχή των πολιτών.Ανεξάρτητα από τη στήριξη του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, όλοι γνωρίζετε καλά, ότι λειτουργώ πολιτικά και κοινωνικά, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κομματικές διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η πολιτική μου πορεία μέχρι σήμερα, είναι η εγγύηση, ότι θα διαχειριστώ με ήθος, διαφάνεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα, τις προκλήσεις που θα υπάρχουν στο νέο Δήμο. Είναι κάτι που εισπράττω καθημερινά και από τους συμπολίτες μου και τους ευχαριστώ γι αυτό. Γνωρίζετε καλά επίσης, πως δεν θα διστάσω να συγκρουστώ σε οποιοδήποτε επίπεδο τοπικών συμφερόντων ή πολιτικών επιλογών. Γιατί πρώτη προτεραιότητα είναι ο Δήμος και το συμφέρον των πολιτών του.Απευθύνω προσωπική πρόσκληση στον καθένα σας, να δώσουμε ΜΑΖΙ μία έντιμη εκλογική μάχη. Μια μάχη που θα κερδίσουμε για το καλό του τόπου.Οι συνεργάτες μου και εγώ, καλούμε όλους όσους έχουν την εμπειρία, έχουν νέες ιδέες και προτάσεις, να τις συζητήσουμε από κοινού, να συναποφασίσουμε, να συστρατευτούμε και εν τέλει να αγωνιστούμε μαζί, ενάντια στη μιζέρια, την παθητικότητα, την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα. Να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε μαζί ένα Δήμο ενταγμένο λειτουργικά στον σύγχρονο κόσμο και με υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του κάθε δημότη. Του μαθητή, νέου επιστήμονα, της εργαζόμενης μητέρας, του επαγγελματία, του συνταξιούχου.
Σας καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, για την πραγματοποίηση ενός οράματος που με τη συστράτευση όλων, είναι εφικτό.
ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας
http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_2846.

Δεν υπάρχουν σχόλια: