Και 10 Ηπειρωτόπουλα στην 15η Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων»

Καταθέτουν τις προτάσεις τους για την περιοχή μας

Tην αγωνία τους για τα προβλήματα της Ηπείρου, μετέφεραν Ηπειρώτες μαθητές στις Επιτροπές της 15ης Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων», οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται σήμερα με την συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Μάλιστα στην Ολομέλεια, όπου θα μιλήσουν μαθητές και από την περιοχή μας, θα κατατεθούν απόψεις για το τι κοινωνία θέλουν οι νέοι μας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος παρακολούθησε τις εργασίες των Επιτροπών που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει προς τους έφηβους βουλευτές, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, ότι οι επισημάνσεις και οι προτάσεις τους θα είναι χρήσιμες, τόσο για τη Βουλή όσο και για την κυβέρνηση που πρέπει να τις αξιοποιήσει.
Τις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρακολούθησαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός.

ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
• Από το Νομό Ιωαννίνων παίρνουν μέρος στη «Βουλή των Εφήβων» οι: Ηλέκτρα Ζούμπα, Πολυξένη Οικονόμου, Λαμπρινή Τζορέλα και Πέτρος Σιούλης.
• Από το Νομό Άρτας συμμετέχουν οι: Βασιλική Τσιρώνη, Θωμάς Τσώλας, Θεοφάνης Βασιλάκης.
• Από το Νομό Θεσπρωτίας ο Ελευθέριος Νάσιος.
• Από το Νομό Πρέβεζας οι: Δημοσθένης Σιαμέτης και Ελπίδα Μαργαρίτη.

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=757&catid=13


Δεν υπάρχουν σχόλια: