Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ηλίας Λώλης, Σοφία-Ρέα Πιτούλη οι νέοι, Ιωάννης Κυπριανός ο... παλιός

Τους νέους Αντιδημάρχους για το Δήμο Ηγουμενίτσας όρισε με απόφασή του ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Πιτούλης. Ωστόσο δεν είναι και οι τρεις νέοι, αφού τη θέση του Αντιδημάρχου διατηρεί ο κ. Ιωάννης Κυπριανός, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερο έτος να ασκεί καθήκοντα .
Οι νέοι, με την έννοια του όρου, είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Λώλης που καταλαμβάνει τη θέση του πρώτου Αντιδημάρχου, με τα ανάλογα καθήκοντα, ενώ τη θέση του τρίτου κατά σειρά Αντιδημάρχου καταλαμβάνει η κ. Σοφία-Ρέα Πιτούλη.
Ο κ. Κυπριανός ορίζεται για δεύτερη φορά αντιδήμαρχος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της καθυστέρησης που σημειώθηκε ούτως ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα, αφού πρόκειται για διαδικασία που συνήθως λαμβάνει χώρα τις πρώτες ημέρες κάθε νέου έτους ή το αργότερο τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, εκτός αν υπάρχει προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία μπορεί η θέση των Αντιδημάρχων να έχει δεκαοκτάμηνη διάρκεια.
Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης από πλευράς του κ. Πιτούλη μπορεί να δικαιολογηθεί αν λάβει κανείς υπ' όψιν το γεγονός ότι επίκεινται δημοτικές εκλογές τον προσεχή Νοέμβρη, κάτι που σημαίνει ότι χρειάστηκε παραπάνω χρόνο για να πάρει την κρίσιμη τελική του απόφαση για τους τρεις Αντιδημάρχους, που θα είναι και το... δεξί του χέρι στην τελική ευθεία για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, όπου ο κ. Πιτούλης θα θελήσει να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.
Τα καθήκοντα
Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, με τον ορισμό των Αντιδημάρχων, καθορίζονται και τα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο κάθε ένας εκ των τριών που θα είναι και οι τομείς ευθύνης του για όσο διάστημα καταλαμβάνει τη θέση.
Και η θέση αυτή ουσιαστικά θα έχει οκτάμηνη διάρκεια από τη στιγμή που οι επόμενες δημοτικές εκλογές ορίστηκαν από την κυβέρνηση για τον Νοέμβρη του έτους που διανύουμε
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: