Συνέδριο για το Πολυφωνικό τραγούδι στο Πωγώνι

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι & την Μουσική παράδοση διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου το Σάββατο, 9 Αυγούστου και ώρα 18.00 μμ, στην Αίθουσα του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού στα Κτίσματα Ιωαννίνων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING ANDDISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THEAREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013».

Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με εγγραφές και καλωσόρισμα από τον κ. Kαψάλη Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Πωγωνίου. Στην συνέχεια, και υπό τον συντονισμό του Αντιδήμαρχου Δελβινακίου κ. Μάτσια Βασίλη, θα παρουσιαστεί η εισήγηση του κ. Ράπτη Βασίλη, λαογράφου, ενώ το Συνέδριο θα συνεχιστεί με τις εισηγήσεις των κκ. Λώλη Κωνσταντίνου και Τέλλη Παναγιώτη – μουσικολόγων, και με την παρουσίαση του κ. Παππά Γεώργιου - ερμηνευτή πολυφωνικού τραγουδιού με σπουδές στην Βυζαντινή μουσική. Θα ακολουθήσει παρουσίαση πολυφωνικών τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα Ήνορο, καθώς και από τα πολυφωνικά μουσικά συγκροτήματα Άνω Δερόπολης και Δερβιτσιάνης.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η προώθηση και διατήρηση της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο, καθώς και η αξιοποίηση των πολυφωνικών τραγουδιών στο πεδίο του θεματικού τουρισμού με την ανάδειξη των ιστορικών, μουσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το τηλέφωνο 6937955775 και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dimospogoniou11@gmail.com.Δεν υπάρχουν σχόλια: