Ο Νάιος δρόμος ξανά στη Δωδώνη

Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και της δωδωναίας κοιλάδας στο σύνολό της παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο βασικός στόχος των διοργανωτών του 2ου Νάιου Δρόμου.
Το πείραμα πριν από ένα χρόνο της αναβίωσης του Νάιου Δρόμου στέφθηκε με επιτυχία με την συνδιοργάνωση της ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ των συλλόγων της δωδωναίας κοιλάδας και σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων.

Την Κυριακή 31 Αυγούστου ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα πλημμυρίσει και πάλι από εκατοντάδες αθλητές που θα συμμετέχουν στα τρία διαφορετικά αγωνίσματα, στο μεγάλο αγώνα των 18,7 χλμ, στο δρόμο των 5000 μέτρων και στα 2 χλμ για μαθητές δημοτικού.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης που έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς ένα ευρώ για κάθε συμμετοχή, θα δοθεί ως ενίσχυση στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Η Μέριμνα».
Τα μηνύματα από τις δηλώσεις συμμετοχής από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ Π. Αρλέτος.
Ο Δημήτρης Λώλος, εκπρόσωπος των Συλλόγων της δωδωναίας κοιλάδας έκανε λόγο για μία διαδρομή ιδιαίτερης ιστορικής και φυσιολατρικής σημασίας, που καταλήγει στο αρχαίο στάδιο, όπου τελούνταν τα Νάια.
Την ευχή, ο Νάιος δρόμος να καθιερωθεί σε έναν ετήσιο θεσμό εξέφρασε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Κωνσταντίνος Χρήστου ενώ θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία να ενισχυθεί η «Μέριμνα» μέσω των αγώνων εξέφρασε εκ μέρους της εταιρείας η κα Ρόη Ζηκίδου.
Απαιτητική διαδρομή
Στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα αναφέρθηκε ο προπονητής στίβου της ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ και τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων Κ. Λώλης.
Ο αγώνας των 18,7 χλμ θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με αφετηρία την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και μετά το πέρασμα των αθλητών από τη δωδωναία κοιλάδα θα καταλήξει εντός του αρχαιολογικού χώρου εκεί όπου διεξάγονταν οι Νάιοι αγώνες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα στο περίπτερο της διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία, αλλά και ηλεκτρονικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λώλης στη συνδρομή των εθελοντών, που έχουν ξεπεράσει τους 150.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: