Ιόνια πύλη Θεσπρωτίας για τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την απασχόληση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, τη Δευτέρα 4/8/2014 η ημερίδα με θέμα: « Επιχειρηματικότητα, Προοπτικές και Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών νομού Θεσπρωτίας» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ -ΙΟΝΙΑ ΠΥΛΗ» στα πλαίσια της πράξης «ΙΟΝΙΑ ΠΥΛΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στο πλαίσιο της δράσης Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας (ΤΟΠΣΑ).

Την ημερίδα οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς και παρευρέθησαν εκεί η Δήμαρχος Παραμυθιάς, Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, εκπρόσωπος του ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ που έχει και την ευθύνη συντονισμού των δράσεων, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της περιοχής και επωφελούμενοι.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν τρόποι ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας καθώς και δράσεις που έχουν γίνει από φορείς της περιφέρειας Θεσπρωτίας που αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα του τουρισμού.
Ειδικότερα τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, υπογραμμίστηκε η σημασία συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού και του εμπορικού κόσμου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οργανωμένη προβολή της περιοχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών.
Ακόμη, έγινε αναφορά στις Προοπτικές Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος του νομού Θεσπρωτίας έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι ωφελούμενοι άνεργοι.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία πληροφόρησης στην Ηγουμενίτσα: 26650 29487 και Παραμυθιά: 2666360100.

Δεν υπάρχουν σχόλια: