Άμεσα εκτελεστή η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η αποδέσμευση αστυνομικών που έως τώρα υπηρετούσαν στα γραφεία, είναι ο στόχος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αφουγκράζεται τις ανάγκες για περισσότερη αστυνόμευση και λαμβάνει πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους.
Έτσι, θα βρεθούν σύντομα στις ανάγκες της αστυνόμευσης οι μη μάχιμοι, όπως ακριβώς προβλέπεται και ορίζει η σχετική εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Η σχετική διαταγή εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Αστυνομικού Επιθεωρητή Ηπείρου κ. Κώστα Τρομπούκη και μετά από ουσιαστική συνεργασία που είχε με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη. Ως εκ τούτου σχόλια και παραφιλολογίες των τελευταίων ημερών είναι μάλλον άνευ ουσίας...
Ως γνωστόν τις τελευταίες μέρες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, θα εφαρμόσει- όπως είναι ευνόητο- τη διαταγή του Αρχηγείου, με στόχο όλο και περισσότεροι αστυνομικοί, που ήταν εγκλωβισμένοι σε μη μάχιμες θέσεις να επιστρέψουν στην ενεργό αστυνόμευση και στην προσφορά στον πολίτη.
Ο Κ. Τρομπούκης
Τις πληροφορίες μας για άμεση εφαρμογή της διαταγής, επιβεβαίωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κώστας Τρομπούκης, ο οποίος στην ουσία βάζει τέλος στον θόρυβο των τελευταίων ημερών, διαβεβαιώνοντας ότι προκειμένου να υπάρξει ακόμη πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, θα εφαρμοστεί η διαταγή του Αρχηγείου με τους Συνοριακούς να αναλαμβάνουν μάχιμα πόστα, παραμένοντας στα γραφεία μόνο οι απολύτως απαραίτητοι.
Η εντολή που δίνεται προς όλους τους Διευθυντές, είναι να διατηρήσουν στα επιτελεία τους μόνο τους απολύτως απαραίτητους και όλοι οι άλλοι να βγουν στο δρόμο για μάχιμη αστυνόμευση. Να σημειωθεί τέλος ότι οι μετακινήσεις- όπως ήδη έγραψε ο «Πρωινός Λόγος»- αφορούν μόνο όσους απασχολούνται σήμερα σε γραφειοκρατικές υπηρεσίες και επιτελεία και όχι τους μάχιμους αστυνομικούς, κάτι που άλλωστε προβλέπει ξεκάθαρα η εντολή του Αρχηγείου της Αστυνομίας.
Για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην Ήπειρο υπάρχει στενή συνεργασία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη με την ηγεσία της τοπικής μας Αστυνομίας, έχοντας κοινό στόχο την ελαχιστοποίηση της εγκληματικότητας και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε γωνιά της Ηπείρου.

ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Ας επικρατήσει και μια φορά η κοινή λογική