Διήμερο Αφιέρωμα για την θυσία των Σουλιωτών στο Σέλτσο

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Σουλιώτικης καταγωγής Πρόεδρο της Π.Σ.Ε. δικηγόρο Γεώργιο Οικονόμου.
Στις Πηγές Άρτας και στην κεντρική πλατεία Β. Καπερώνη ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Σέλτσο 2014» διοργανώνει διήμερο αφιέρωμα για τα 210 χρόνια από την Θυσία - Ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο το 1804.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αύριο, Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει ο καθιερωμένος αγώνας θυσίας, λαμπαδηφορία και προβολή ντοκιμαντέρ.

Το Σάββατο στην ιστορική Ιερά Μονή Σέλτσου θα γίνουν οι επίσημες εκδηλώσεις, με την τέλεση της θείας λειτουργίας, την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικό συγκρότημα «Εργαστήρι Χορού Άρτας», υπό την διεύθυνση του κ. Πουλιάση.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Σουλιώτικης καταγωγής Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και διακεκριμένο δικηγόρο Γεώργιο Οικονόμου με θέμα «Η Θυσία του Σέλτσου».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Παρασκευής στις 9 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ διάρκειας 35’ λεπτών και σπάνιο φωτογραφικό υλικό του διακεκριμένου Αρτινού φωτογράφου - κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα με τίτλο «Σέλτσο - Οδοιπορικό στον τόπο της θυσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: