Καταγραφή παλαιών μονοπατιών σε χωριά της Μουργκάνας Φιλιατών

Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει σε χωριά της Μουργκάνας Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Καταγράφονται, με σκοπό να καθαριστούν, παλαιά μονοπάτια, μέσω των οποίων κατά τις δεκαετίες του 60 και του 70 επικοινωνούσαν οι κάτοικοι μεταξύ τους.
Έτσι αναδεικνύεται ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου, αλλά και ξανάρχονται στο προσκήνιο νοσταλγικές μνήμες. Επιπλέον δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού, σ' έναν τόπο ορεινό, που προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό.

Την πρωτοβουλία έχει η Ομοσπονδία Μουργκάνας, η οποία σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «ευαίσθητοι σε ζητήματα που αφορούν πράγματα και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των προγόνων μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να προχωρήσουμε στη καταγραφή και ανάδειξη των σημαντικότερων αυτών δρόμων που τώρα πια έχουν γίνει απροσπέλαστα μονοπάτια, αναλαμβάνοντας αμέσως σχετική πρωτοβουλία».
H.M.


2 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Θα έχουν εντόπισαν κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και ετοιμάζονται να το τσακίσουν .

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΣΠΥΡΟ υπερβάλεις. Αποκλείεται ένα τέτοιο πρόγραμμα να έχει ξεφύγει από τα ισκιώματα των Φιλιατών που καραδοκούν να ορμήξουν σαν ύαινες.
Οπότε μάλλον για μια αξιόλογη προσπάθεια θα πρόκειται