Η ΝΔ διεκδικεί την ΚΕΔΕ

Αποφασισμένη φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να «καταλάβει» την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αφού το «Κίνημα ανατροπής» όπως έχει ονομαστεί η αυτοδιοικητική κίνηση των δημάρχων που αναφέρονται πολιτικά σε αυτήν, αυξάνει συνεχώς τις υπογραφές υποστήριξης.

Μαζί με τους νέους συνυπογράφοντες, υπάρχουν φυσικά και δήμαρχοι από την Ήπειρο, οι οποίοι παρότι ακολούθησαν την «πεπατημένη» των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, να δηλώσουν δηλαδή «ανεξάρτητοι» από κομματικές ταυτότητες και στηρίξεις, αναφέρονται πολιτικά ή είναι και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, κατά τόπους.
Κοντά λοιπόν στον Χρήστο Τσιρογιάννη, νέο δήμαρχο Άρτας, του οποίου η υπογραφή ήταν ανάμεσα στην πρώτη «φουρνιά» υπογραφών, προστίθενται τώρα και άλλοι υποστηρικτές της αυτοδιοικητικής κίνησης: Στάθης Γιαννούλης, δήμαρχος Νικολάου Σκουφά , Νίκος Καλαντζής δήμαρχος Ζηρού, Αντώνης Νάστας δήμαρχος Πάργας, Χρήστος Ντακαλέτσης δήμαρχος Δωδώνης, Αντρέας Παπασπύρου δήμαρχος Κόνιτσας, Κώστας Τζαφέας δήμαρχος Μετσόβου.

«Αντίπαλο δέος»
Στον αντίποδα, υπάρχει ήδη η «κίνηση των 8», της οποίας οι συμμετέχοντες διεκδικούν και αυτοί την ιδιότητα του ανεξάρτητου, έχουν όμως στηριχτεί κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και αναφέρονται πολιτικά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Στην κίνηση, εκτός από τους δημάρχους Αθήνας Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκη Γιάννη Μπουτάρη, συμμετέχει και ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ «κατά μόνας» φαίνεται να ετοιμάζει και αυτό ψηφοδέλτιο, με πιθανότερους επικεφαλής είτε το δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, είτε το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Από την πλευρά της ΝΔ, επικρατέστερος επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Πατούλης.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/26958/2014-08-14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: