Στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας η νεολαία της ΑΡ.ΑΝ

Διοργανώνει το 11ο Πολιτικό-Πολιτιστικό κάμπινγκ της

Από τις 2 Αυγούστου έχει ξεκινήσει στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας το 11ο Πολιτικό-Πολιτιστικό κάμπινγκ με πολιτικές συζητήσεις και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα. Οι δράσεις ξεκίνησαν ήδη από το Σάββατο με τη διοργάνωση έντεχνης και λαϊκής βραδιάς με τους Group ParΩdy, τη Δευτέρα δόθηκε η θεατρική παράσταση «Ο Μάρξ στο Σόχο» από τη θεατρική ομάδα «Φάντης Μπαστούνι». Την Πέμπτη ακολουθεί συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην ανακοίνωση της για τις φετινές η νεολαία της Αριστερής Ανασύνθεσης αναφέρει τα εξής:
Μετά από μία χρονιά πλούσια σε κινηματικές και πολιτικές εμπειρίες, μετά κόπων και βασάνων, καταφέραμε να επιλέξουμε κάποια μόνο θέματα, από όλα όσα θα θέλαμε για τις εκδηλώσεις του 11ου Πολιτικού- Πολιτιστικού camping. 2-11 Αυγούστου στην Ηγουμενίτσα συζητάμε για όλα όσα μας απασχόλησαν την φετινή χρονιά ή μας προβληματίζουν διαχρονικά.
Πιάνουμε λοιπόν το νήμα από το περσινό camping και συζητάμε για το νεολαιίστικο κίνημα πιο αναβαθμισμένα, καθώς και για το ζήτημα της εκπαίδευσης και τη σχέση της με τις επαναστατικές διαδικασίες. Κουβεντιάζουμε για το ρόλο του ποδοσφαίρου και των επιχειρηματικών κύκλων και τη σχέση τους με την πολιτική.
Όσο η βία των "από πάνω" εντείνεται ενώ στον κυρίαρχο λόγο το πρόβλημα γίνεται όλο και περισσότερο η βία των από κάτω, η σχέση της Αριστεράς και της Βίας είναι ένας προβληματισμός στον οποίο δεν χωράνε ούτε εύκολες απαντήσεις ούτε αφορισμοί
Ανοίγουμε θεωρητικά και πολιτικά την κουβέντα για το αναγκαίο σήμερα πολιτικό υποκείμενο, και το ζήτημα της εξουσίας, ως κομμάτι μιας σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής. Στην κρίση στρατηγικής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στην ανεπάρκεια που δείχνει συνολικά η Αριστερά η αναμέτρηση με το ερώτημα της εξουσίας και με αυτό του πολιτικού υποκειμένου είναι πιο κρίσιμη και αναγκαία από ποτέ. Αυτή ακριβώς η πλούσια συζήτηση είναι ο φάρος ελπίδας που οδηγεί το νου και τις πράξεις μας για τις νέας ανατροπές που είναι εφικτές και αναγκαίες στο σήμερα.
Προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων, από τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες, μας ταξιδεύουν στα σημεία του πλανήτη που μας δίνουν ελπίδα. Διδασκόμαστε από θετικές εμπειρίες άλλων λαών και συζητάμε συνολικά για τις διεθνείς εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.
Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα μαύρο φάντασμα πλανιέται πάνω από την ήπειρο. Και ειδικά στην Ελλάδα, παρά τη δολοφονία του Φύσσα και τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις η εκλογική επιρροή της νεοναζιστικής Χρυσής αυγής. Δεν μετατρέπεται ριζικά. Και τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την Αριστερά και το αντιφατικό κίνημα: Με ποιον τρόπο συγκροτεί και συγκρατεί η Χρυσή Αυγή την εκλογική της επιρροή; Είναι τελικά φαινόμενο της κρίσης ή υπάρχει διαδικασία εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας; Είναι όλοι οι ψηφοφόροι της νεο- ναζί ή είναι απλά μια επιλογή διαμαρτυρίας; Σκύβουμε με προσοχή πάνω από το λόγο και τις πρακτικές που συγκρότησαν την Χρυσή Αυγή, και εξοπλίζουμε τη σκέψη μας καλύτερα απέναντι στην άνοδο του φασισμού.
Τέλος από το φετινό camping θα έχει απογευματινό σεμινάριο για την αλληλεγγύη στις γειτονίες και τα τοπικά εγχειρήματα αυτοργανωσης και λογοτεχνικό αναλόγιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: