Σύλληψη 15 Αλβανών με 4,5 τόνους αρωματικά φυτά

Στο Τσαμαντά Θεσπρωτίας
Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 15 Αλβανούς, οι οποίοι επιδίδονταν σε παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών εντός του ελληνικού εδάφους, συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Στο πλαίσιο οργανωμένης διακλαδικής αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Β’ και Α’ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας οι 15 Αλβανοί, ηλικίας από 20 έως 58 ετών, οι οποίοι είχαν συλλέξει παράνομα και συσκεύαζαν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν 4,5 τόνοι κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα 540 κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια, επτά δρεπάνια και μία ζυγαριά.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Την προανάκριση ενεργεί το Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: