Η Αλβανία δείχνει τον δρόμο…

Την ανάγκη να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, αλλά και να συνεχιστεί η υπόλοιπη Ιόνια, μέχρι τα ελληνοαλβανικά, η οποία είναι εκτός της σύμβασης παραχώρησης, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε πρόσφατα τον φόβο του ότι η Ιόνια οδός, η οποία ήδη δουλεύεται εντατικά σε κάποια τμήματά της, στο νομό Ιωαννίνων θα μείνει… κολοβή. Κι αυτό επειδή δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι διαδικασίες για την αποδέσμευση του στρατοπέδου του Αβγού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όσο καθυστερεί να φύγει το στρατόπεδο, τόσο ο κίνδυνος να μην «ακουμπήσει» η Ιόνια οδός στην Εγνατία οδό είναι ορατός.
Η νέα του παρέμβαση έγινε με αφορμή πρόσφατο ταξίδι του στην Αλβανία, από όπου ο κ. Καχριμάνης γύρισε… με ειδήσεις. Όπως είπε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι ο δρόμος από Κακαβιά μέχρι Τίρανα έχει ασφαλτοστρωθεί σχεδόν όλος, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι βελτιώθηκε ο δρόμος προς τον τάφο του Αγίου Κοσμά έξω από το Φίερι, τον οποίο και προφανώς επισκέφτηκε. «Αυτό προκαλεί μεγάλες υποχρεώσεις στην ελληνική πλευρά, ώστε άμεσα η Ιόνια Οδός να μην σταματήσει στη διασταύρωση Σκλίβανης, αλλά να φτάσει στην Κακαβιά» δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι «ο δρόμος από Τεργέστη έως Γιάννενα, θα πρέπει να μας απασχολήσει. Έχουμε ευθύνες ως Ελλάδα να προωθήσουμε αυτά τα πράγματα στον τόπο μας». Επί τάπητος έθεσε και άλλη μια εναλλακτική λύση μεταφορών: τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Τεργέστη. «Και ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι τα εδάφη είναι πολύ πιο βατά στην περίπτωση σύνδεσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με σιδηροδρομική γραμμή μέσω του αλβανικού χώρου με την Τεργέστη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της άμεσης λήψης αποφάσεων για το τμήμα του Ε-65 από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό.

Για την εκτροπή του Αχελώου
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής για το έργο του Αχελώου, λέγοντας πως ψευδεπίγραφα ονομάζεται «εκτροπή». «Θεωρώ ότι είναι εθνικό έγκλημα που δεν τελειώνει το έργο. Είναι ένα έργο έτοιμο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα στην εθνική οικονομία και θα αλλάξει την τύχη της Θεσσαλίας και της δικής μας περιοχής. Το έργο είναι τελειωμένο, και αποτελεί υποχρέωση της ηγεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας να πάει να το δει και μετά να βγάλει αποφάσεις», σημείωσε.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/27051/2014-08-26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: