Εκδήλωση για τα αδέσποτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου), η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:00.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε ένα θέμα με κοινωνικές, πολιτισμικές και ηθικές προεκτάσεις και η κατανόηση της αναγκαιότητας για προστασία και ανάληψη δράσης υπέρ των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσα από ομιλίες και προβολές που αγγίζουν διαφορετικές πτυχές του ζητήματος.

Εκπρόσωποι από φιλοζωϊκές οργανώσεις και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για το κοινό.
Βασίλης Κόρπας, Πρόεδρος Φιλοζωϊκού Σωματείου Θεσπρωτίας
«Δράσεις του Φιλοζωϊκού Σωματείου Θεσπρωτίας. Η τοπική δυναμική του εθελοντισμού και οι προοπτικές ενδυνάμωσης του φιλοζωϊκού αισθήματος στην πόλη μας»
Χρόνης Δρούγιας, Χειρούργος Ορθοπεδικός - Αθλητίατρος, Πρόεδρος του Συλλόγου για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων “Anima” Ιωαννίνων
«Βιοκεντρική και ανθρωποκεντρική ηθική»
Βασίλης Κουτρούμπας, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πρέβεζας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ - Κλαίρη Γιαννούλη, Εκπρόσωπος του Δ. Πρέβεζας
«Παρουσίαση της κίνησης “Παρέμβαση για τα ζώα” και άλλες δράσεις του Δ. Πρέβεζας»
Πένυ Πλαστήρα, Μέλος του Συλλόγου για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων “Anima” Ιωαννίνων
«Η λειτουργία της “Anima” και η σχέση με το καταφύγιο Ιωαννίνων»
Δονάτος Μαρτίνης, Κτηνίατρος, Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
«Πραγματικότητα και προτάσεις για μία εναλλακτική πολιτική υπέρ της προστασίας των αδέσποτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σωματείο Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων “Anima” Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: